9 Αυγούστου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 9.8.2015

Σε αγώνα δρόμου, με υποχώρηση από τις περισσότερες «κόκκινες γραμμές» της, έχει αποδυθεί η κυβέρνηση προκειμένου τα επόμενα εικοσιτετράωρα να επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους για το νέο πρόγραμμα - μνημόνιο και να διοχετευθούν προς τη χώρα περί τα 25 δισ. ευρώ. 
kathimerini.gr
 
Νέο ραντεβού με τους εκπροσώπους των θεσμών, έχουν σήμερα, στις 15.00, οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τρίτο πρόγραμμα βοήθειας που φαίνεται ότι έχει μπει στην τελική ευθεία. Σύμφωνα με ελληνική πηγή, βρέθηκε κοινό έδαφος για τα προαπαιτούμενα, συνεπώς είναι πιθανό να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή εντός της εβδομάδας. 
ethnos.gr 

Μεϊμαράκης: Είμαστε έτοιμοι αν υπάρξει ζήτημα εκλογών. Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός δεν θα πείσει τους έλληνες πολίτες για ποιον λόγο κάνει εκλογές, διότι μόλις πριν από έξι μήνες πήρε εντολή, όμως προσθέτει πως αν ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να «δραπετεύσει», ο λαός θα του δώσει την ευκαιρία. 

iskra: Η κυβέρνηση σχεδιάζει να κλείσει άμεσα την υπόθεση τρίτο μνημόνιο και να πάει σε εκλογές, ενώ στα βασικά σχέδια της κυβέρνησης είναι η εσωτερική «κάθαρση» όσων ψήφισαν «ΟΧΙ» στο μνημόνιο.
Σχετική ανάρτηση: iskra: Η κυβέρνηση θα εκκαθαρίσει το κόμμα από τους βουλευτές που ψήφισαν «ΟΧΙ» στο μνημόνιο

Υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων ξένων funds βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα με μια αποστολή: να διερευνήσουν τις κυβερνητικές προθέσεις και κυρίως να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να προστατεύσουν τις επενδύσεις τους ή ό,τι απέμεινε από αυτές. 
kathimerini.gr  

Αιφνιδιαστική πτώση 8,3% για τις κινεζικές εξαγωγές τον Ιούλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, καθώς το δυνατό γουάν μειώνει την ανταγωνιστικότητα των κινεζικών αγαθών. Νέα μεγάλη πτώση, 8,1% για τις εισαγωγές.
skai.gr

Το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο, στο Καζάν κατέκτησε χθες βράδυ η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, επικρατώντας της Ιταλίας με 11-9 στα πέναλτι (7-7 στην κανονική διάρκεια), στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης. Παγκόσμια πρωταθλήτρια υδατοσφαίρισης η ομάδα της Σερβίας που συνέτριψε με 11-4 στον τελικό την ομάδα της Κροατίας. 
Σχετική ανάρτηση: «Χάλκινo» η Εθνική Πόλο Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 

Aegean: αύξηση 19% στην επιβατική κίνηση τον Ιούλιο. Απέδωσε καρπούς η άμεση αντίδραση της Aegean Airlines, η οποία έριξε στην αγορά προσφορές, με στόχο την τόνωση της ζήτησης, που απειλήθηκε από την επιβολή των capital controls. Ο Ιούλιος, παρά το γεγονός ότι ήταν ένας ιδιαίτερα δύσκολος μήνας για τη χώρα, εμφάνισε σημαντική αύξηση επιβατικής κίνησης. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2015, η εταιρεία μετέφερε 1.473.568 επιβάτες, 240.000 περισσότερους σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014, καταγράφοντας αύξηση 19% στη συνολική επιβατική κίνηση. 
kathimerini.gr  

Σε ύφεση είναι η φωτιά στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, η οποία εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή Σκλάβαινα και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε μεγάλες διαστάσεις. Υπό έλεγχο βρίσκεται και η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά χτες το βράδυ, σε πευκοδάσος στη Βαρυμπόμπη, απειλώντας για μια ακόμα φορά την Πάρνηθα. 
ethnos.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου