9 Αυγούστου 2015

Γ. Πανούσης: Κυβέρνηση με στοχαστές χωρίς πείρα διοικητική

«Η κυβέρνηση βρίθει από στοχαστές, ακτιβιστές και ανθρώπους χωρίς διοικητική πείρα. Οι περισσότεροι είχαν ως πρόφαση τη διαπραγμάτευση για να μην κυβερνήσουν. Τώρα όμως που τέλειωσε η διαπραγμάτευση, πρέπει να διοικήσουν» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στη δημοσιογράφο της Καθημερινής, σε σχετική του συνέντευξη.
 
Σε ερώτηση αν στο δημοψήφισμα επέλεξε “Ναι” ή “Οχι”», απαντά: «Θα επαναλάβω ό,τι είπα και στη Βουλή. Οτι ήμουν κατά του δημοψηφίσματος, ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση, είμαι στην κυβέρνηση, ακολουθώ του πρωθυπουργού την άποψη. Σημασία δεν έχει τι θα κάνω εγώ, αλλά τι θα πει ο λαός και ο ιστορικός του μέλλοντος». 

Μιλώντας για τον πρωθυπουργό μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Η μεγάλη πρόκληση για τον Τσίπρα είναι να παραμείνει ένας αριστερός πρωθυπουργός, στηριζόμενος από σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες. Και αυτό θα τον κάνει ηγέτη για τα επόμενα 20 χρόνια. Εάν "παίξει" με την άλλη πλευρά –δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτοί οι άνθρωποι και τι πρεσβεύουν, λαϊκή δημοκρατία; Δεν ξέρω– θα αναλωθεί και θα καεί πολύ γρήγορα. Και δεν πρέπει. Γιατί είναι ταλαντούχος και χαρισματικός και τον πιστεύει ο κόσμος»...
«Νομίζω ότι γοητεύτηκε από ορισμένους ανθρώπους, του άνοιξαν έναν άλλον κόσμο... Εκεί που μιλούσε με τον γραμματέα της νομαρχιακής και της τοπικής, ήρθε σε επαφή με τον Στίγκλιτζ και τον Γκαλμπρέιθ. Γοητεύτηκε και προδόθηκε. Εχει γεννηθεί και μεγαλώσει σε έναν κόσμο που φοβάται την απόρριψή του. “Δεν είσαι αριστερός”, του λέει ο πνευματικός, πολιτικός του πατέρας. Αυτό είναι το τεράστιο, ηθικό δίλημμά του, που δεν μπορεί να ξεπεράσει»...
«Ο Τσίπρας ανήκει σε μια γενιά που δεν μαλώνει, δεν θέλει διάσπαση, τη φοβάται, θεωρεί προδοσία να αφήσει τον παλιό σύντροφο για τον νέο σύμμαχο, και θεωρεί ότι τα πάντα είναι συλλογικότητες και διαδικασίες»...


Μιλώντας για το εαυτό του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, αναφέρει:
«Είμαι μοναχικός. Σαν ένας τεχνοκράτης που ήρθε από το εξωτερικό και του ανέθεσαν κάτι να βγάλει σε πέρας. Οι κινήσεις μου δεν είναι πολιτικές. Δεν κάνω παρέα με πολιτικούς, δεν πάω σε μαζώξεις... Κάνω παρέα με τους παλιούς μου φίλους, πάω στα παλιά μου στέκια, τρώω τα παλιά μου φαγητά». 
«Προφανώς είσαι αναλώσιμος. Από την πρώτη στιγμή το καταλαβαίνεις. Οχι μόνο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Γενικά. Δεν είσαι βουλευτής, δεν είσαι κομματικός. Οποιαδήποτε στραβή χρεώνεται στον άνθρωπο που δεν είναι δικός μας. Το πρόβλημα είναι όταν τα κάνεις καλά».

Τέλος αναφέρεται στα σχέδιά του στο υπουργείο«Αν όλα πάνε καλά, τον Σεπτέμβριο θα αλλάξω πλήρως τη δομή των αστυνομικών μονάδων. Δεν θα υπάρχουν πια ΜΑΤ. Οχι ότι δεν θα υπάρχουν μονάδες επέμβασης. Θα είναι τρεις. Η πρώτη, διαμεσολαβητικη... η δεύτερη μονάδα, διευθέτησης κρίσης... και η τρίτη, η μονάδα της άμεσης επέμβασης. Ετοιμάζω αλλαγή όλου του συστήματος», σημειώνει. 

Πηγή: www.kathimerini.gr 09.08.2015 
Ολόκληρη η συνέντευξή του στην Μαρία Κατσουνάκη, στο:
Το σκίτσο είναι της Τιτίνας Χαλματζή






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου