1 Δεκεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 1.12.2015

Σε δοκιμασία αντοχών και αξιοπιστίας σήμερα η Βουλή. Το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής ανοίγει η πενθήμερη (κορυφώνεται - ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα του προσεχούς Σαββάτου) κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης επί του παραδοσιακά κορυφαίου θέματος, εκείνου που αφορά τον Κρατικό Προϋπολογισμό του επομένου έτους. 

Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώνουμε τα σενάρια για οικουμενικές κυβερνήσεις. «Εμείς όχι μόνο θα αντέξουμε αλλά και θα πετύχουμε στους στόχους μας». 

Ανοίγει από σήμερα ο δρόμος για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για οφειλές προς το Δημόσιο. Ανοίγει από σήμερα ο δρόμος για την εφαρμογή αναγκαστικών μέτρων, όπως κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς και πλειστηριασμούς ακινήτων, έναντι των οφειλών πολιτών προς το Δημόσιο. Η παράταση που είχε επιβληθεί λόγω των capital controls έληξε χθες. 

Κατρούγκαλος: Εθνική ανάγκη να μην περικοπούν περαιτέρω οι κύριες συντάξεις Τη βούληση της κυβέρνησης να διαμορφωθεί ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα χωρίς όμως να επιβαρυνθούν περαιτέρω οι συνταξιούχοι με νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, εξέφρασε ο υπουργός εργασίας κύριος Γ. Κατρούγκαλος.

Η Τουρκία «μπλοκάρει» ρωσικά πλοία στα Στενά του Βοσπόρου. Εν μέσω του σκηνικού έντασης που έχει πυροδοτήσει η κατάρριψη του ρωσικού Su-24 στη συροτουρκική μεθόριο και του «πολέμου» δηλώσεων Πούτιν-Ερντογάν με φόντο το Ισλαμικό Κράτος, έρχονται πληροφορίες ότι ρωσικά πλοία αναμένουν επί ώρες στα Στενά του Βοσπόρου προκειμένου να λάβουν το «πράσινο φως» της Τουρκίας για να διέλθουν.

Ανοιγμα Φλαμπουράρη προς Λεβέντη. Ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις αστάθειας της κυβερνητικής πλειοψηφίας. 

Μπακογιάννη: «H κυβέρνηση παρέδωσε τις τράπεζες στους ξένους με εξευτελιστικό τίμημα». Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις επιλογές της στο μέτωπο της αντιμετώπισης των προβλημάτων στον τραπεζικό τομέα, ασκεί μέσω ερώτησής της προς τον πρωθυπουργό η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. 

Βόμβα βρέθηκε σε βαν έξω από το αεροδρόμιο της Σόφιας. Η βουλγαρική αστυνομία είχε εκκενώσει νωρίτερα ένα τμήμα του Τέρμιναλ 1 του αεροδρομίου, ενώ ήλεγχε αποσκευές που βρίσκονταν σε εμφανές σημείο μέσα στο βαν.

Σε πορτοκαλί συναγερμό λόγω ρύπανσης για τρίτη μέρα το ΠεκίνοΗ πόλη καλύπτεται με πυκνή ομίχλη ρύπων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου