14 Δεκεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 14.12.2015

(upd) ΕΛΛΑΔΑ: Εγκρίθηκε στις επιτροπές το πολυνομοσχέδιο με τα νέα προαπαιτούμενα. Με τις ψήφους μόνο της δικομματικής πλειοψηφίας εγκρίθηκε στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές το πολυνομοσχέδιο με τα νέα προαπαιτούμενα, το οποίο εισάγεται την Τρίτη προς ψήφιση και από την Ολομέλεια. 

Σχέδιο δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, προωθεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σύμφωνα με το σχέδιο, πρόσφυγες και μετανάστες θα φιλοξενούνται στα εγκαταλειμμένα υπόστεγα (τολ) της Πολεμικής Αεροπορίας, ωστόσο οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα συζητηθούν αύριο το πρωί σε νέα συνάντηση του υπουργού με τους δημάρχους Γλυφάδας, Ελληνικού- Αργυρούπολης και Αλίμου. 

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τα 14 αεροδρόμια Στην υπογραφή των συμβάσεων για την αποκρατικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας η Fraport AG και ο όμιλος Κοπελούζου. Η ενεργοποίηση της σύμβασης εξαρτάται από μια σειρά προαιρέσεων οι οποίες θα οδηγήσουν στην καταβολή του ποσού του 1,2 δισ. ευρώ. 

Βουλή: Στην αρμόδια Επιτροπή εισάγεται το ν/σ με τα προαπαιτούμενα. Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισάγεται στις 14.00 στη διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, το νομοσχέδιο με τα 13 προαπαιτούμενα μέτρα, η ψήφιση των οποίων θα αποδεσμεύσει την υπο-δόση του 1 δισ. ευρώ. Η συνεδρίαση στην επιτροπή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 22.00 με την υποβολή της σχετικής έκθεσης, ενώ η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα ολοκληρωθεί σε μία συνεδρίαση, η οποία θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί της Τρίτης και θα ολοκληρωθεί εντός 10 ωρών. 

Μέχρι την Τετάρτη πρέπει να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα Η ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών θα συνεχιστεί μέχρι την ψήφιση του νόμου, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα 13 προαπαιτούμενα θα έχουν εφαρμοστεί έως την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη. 

Τζόκερ: Στα Βραχνέικα Πάτρας παίχθηκε το τυχερό δελτίο των 15,5 εκατ. Η ιδιοκτήτρια του πρακτορείου δήλωσε ότι δεν αποκλείεται ο τυχερός να μην είναι από τα Βραχνέικα, αλλά κάποιος περαστικός. 

ΚΟΣΜΟΣ: 
Γαλλία: Ούτε μία περιφέρεια για την Λεπέν στον β΄γύρο. Οι Γάλλοι ψηφοφόροι έδωσαν ένα ηχηρό "χαστούκι" στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο, στερώντας του την επικράτηση στις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής. Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, το Εθνικό Μέτωπο δεν κερδίζει καμία από τις 13 περιφέρειες της χώρας, παρά την ευρεία επικράτησή του στον πρώτο γύρο, πριν από μία βδομάδα. Σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή, στις δύο βασικές περιοχές στις οποίες το Εθνικό Μέτωπο φαινόταν ότι θα κερδίσει, οι υποψήφιοι του Σοσιαλιστικού Κόμματος αποσύρθηκαν, αφήνοντας το έδαφος ελεύθερο στους συντηρητικούς υποψηφίους. Συνολικά, οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικανοί κέρδισαν 7 περιφέρειες και το Σοσιαλιστικό Κόμμα 5.  

Ρωσικά πλοία ανάγκασαν σκάφος υπό τουρκική σημαία να αλλάξει πορεία. Μετά τα ρωσικά πυρά κατά τουρκικού αλιευτικού στο Αιγαίο. Ρωσική κορβέτα και σκάφος της ρωσικής ακτοφυλακής στη Μαύρη Θάλασσα ανάγκασαν εμπορικό πλοίο με σημαία Τουρκίας να αλλάξει πορεία. Το πλοίο βρισκόταν στην πορεία σκαφών τη εταιρίας Chernomorneftegaz της Κριμαίας, τα οποία ρυμουλκούσαν εξέδρες άντλησης πετρελαίου, σημείωσε η εταιρία της Κριμαίας τη Δευτέρα. 

Τσαβούσογλου: Η υπομονή της Τουρκίας έχει και όρια. Η Τουρκία και η Ρωσία πρέπει να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μετά τα δύο "θερμά επεισόδια" στο Αιγαίο την Κυριακή και στη Μαύρη Θάλασσα την Δευτέρα. 

Επίσκεψη Κέρι στη ΜόσχαΟ αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα συναντηθεί με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Μόσχα στις 15 Δεκεμβρίου για να συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία και την Ουκρανία, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου