2 Δεκεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 2.12.2015

Απειλή έξωσης από Σένγκεν. Με έξωση από τη συμφωνία Σένγκεν απειλούν την Ελλάδα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., αν η Αθήνα δεν προωθήσει σειρά μέτρων που έχει συμφωνήσει για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος έως τη Σύνοδο Κορυφής της Ενωσης, στις 17-18 Δεκεμβρίου. Το κλίμα που επικρατεί σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι ιδιαίτερα βαρύ για τη χώρα μας, που κατηγορείται ότι δεν έχει τηρήσει κανένα μέρος της συμφωνίας.

ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ 3 Δεκεμβρίου 24ωρη απεργία. Την προκήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού. Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ οι εργαζόμενοι σε σιδηρόδρομο και προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία. H Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 3/12/2015 με τετράωρη στάση εργασίας από ώρα 12.00 τοπική της 3/12/15 έως 16.00 της 3/12/15. 

Τα ισοδύναμα για να γλιτώσουν οι κύριες συντάξεις. Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών - εργαζομένων, μαζί με την αύξηση των εισφορών για τον κλάδο ασφάλισης που ήδη ισχύει αναδεικνύονται ως τα βασικά οικονομικά ισοδύναμα για να αποτραπούν οι νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις.

Δήλωση τιμαλφών και μετρητών από 1η Ιανουαρίου για υπόχρεους σε πόθεν έσχες Κοσμήματα, πολύτιμους λίθους (αξίας άνω των 30.000 ευρώ), αλλά και μετρητά άνω των 15.000 ευρώ που βρίσκονται «στο στρώμα» ή σε θυρίδες τραπεζών καλούνται να δηλώσουν για πρώτη φορά ηλεκτρονικά (μέσω taxisnet) από το 2016 όσοι εκ των φορολογούμενων είναι υπόχρεοι σε πόθεν έσχες. 

Υπουργός φέρνει τροπολογία που... δεν θα εφαρμόσει. Η επιλογή υπουργού να δηλώσει χθες, από το βήμα της Βουλής, ότι δεν προτίθεται να εφαρμόσει τις προβλέψεις τροπολογίας, που ο ίδιος συνυπέγραψε και κατέθεσε εκπρόθεσμα αιτούμενος την ψήφισή της, σημάδεψε τη χθεσινή ημέρα στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου.

Σχέδιο της Ε.Ε. για απευθείας μετεγκατάσταση των προσφύγων από την Τουρκία. Σχέδιο για την απευθείας μεταφορά ενός περιορισμένου αριθμού προσφύγων από την Τουρκία στα κράτη – μέλη της Ε.Ε. επεξεργάζεται η Κομισιόν, σύμφωνα με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους. 

Πέντε τραυματίες από έκρηξη στο μετρό της Κωνσταντινούπολης. Από την έκρηξη τραυματίσθηκαν ελαφρά 5 άτομα και έσπασαν τα τζάμια συρμού του μετρό, ενώ λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε περάσει από τον αυτοκινητόδρομο βαν της αστυνομίας, το οποίο, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan, μπορεί να ήταν ο στόχος. 

Τα διυλιστήρια και τις πετρελαιοπηγές του ΙΚ χτυπάνε οι ΗΠΑ Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς των πετρελαιοπηγών και διυλιστηρίων του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), είπε ο υποψήφιος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για θέματα ενέργειας Έϊμος Χόχστιν χθες.

Χανς-Βέρνερ Ζιν: η ΕΕ να υλοποιήσει βασικά στοιχεία της πολιτικής ένωσης. "Ηρθε η ώρα να αλλάξει η ΕΕ τη στάσης της όσον αφορά την ενοποίηση. Αντί να συνεχίσει να ασκεί πιέσεις για μια ανισόρροπη δημοσιονομική ενοποίηση, θα πρέπει να εργαστεί για την υλοποίηση βασικών στοιχείων της πολιτικής ένωσης, όπως η κοινή αστυνομική δύναμη, η κοινή νομοθεσία για τη χορήγηση ασύλου, η κοινή εξωτερική πολιτική και, πάνω απ' όλα, ο ενιαίος στρατός" τονίζει. 

Υπερπτήσεις στον απόηχο των tweets. Σε μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά προχώρησαν χθες τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη. 

Ποτάμι: 255 βουλευτές, «διπλή» ψήφος. Μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 255, δυνατότητα διπλής ψήφου –άλλη για κόμμα και άλλη για τοπικό βουλευτή– και για πρώτη φορά συμμετοχή των ομογενών με 5 εκπροσώπους τους (από τους 255) στη Βουλή προβλέπει το νέο εκλογικό σύστημα που εισηγήθηκε χθες το Ποτάμι σε ειδική ημερίδα στο Ζάππειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου