7 Δεκεμβρίου 2015

Κάποιες μέρες στο Φελντκιρχ (Feldkirch) της Αυστρίας

Φελντκιρχ, μια μικρή γραφική πόλη με πληθυσμό λίγο πάνω από 30.000 κατοίκους, στο Φοραρλμπεργκ (Vorarlberg) της Αυστρίας, που διασχίζεται από τον ποταμό Ιλλ και έχει καταφέρει να διατηρεί ανέπαφο τον παλιό Μεσαιωνικό της χαρακτήρα, τουλάχιστον στο ιστορικό της κέντρο. 

Μείναμε εκεί για λίγες μέρες, όχι και τόσο για χαλάρωση που για αυτό είναι ιδανική, αλλά χρησιμοποιώντας την σαν ορμητήριο για τα πέριξ. Εξάλλου απέχει μόλις 1 χιλιόμετρο από το Λιχτενστάιν και 3 χιλιόμετρα από την Ελβετία.


Ιστορικά αξιοθέατα στο Φελντκιρχ (Feldkirch) υπάρχουν αρκετά. Μεταξύ αυτών το κάστρο Schattenburg που είναι και το σύμβολο της πόλης, διάφοροι πύργοι με πιο σημαντικό εκείνον του Katzenturm, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Νικολάου (Dom Sankt Nikolaus) της ύστερης γοτθικής περιόδου, ο ναός των Ιωαννιτών (Johanniterkirche) το γνωστό σχολείο των Ιησουιτών Stella Matutina που λειτούργησε κατά μεγάλα διαστήματα από τα μέσα του 17ου αιώνα μέχρι και λίγες δεκαετίες πριν, κλπ. 

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Νικολάου (Dom Sankt Nikolaus) του 1478: 



Η Marktgasse, ένας δρόμος με όμορφα παλιά κτίρια. Στο βάθος ο ναός των Ιωαννιτών (Johanniterkirche):


Η Marktgasse ήταν ότι έπρεπε το βραδάκι για ένα πρόχειρο φαγητό ή ένα καφέ ή ένα ποτό στα μαγαζιά που διαθέτει. Το βραδάκι, τα "τραπεζάκια έξω" διαθέτουν και κουβερτούλα για προστασία από την ψύχρα!. Στο βάθος ο ναός των Ιωαννιτών (Johanniterkirche):


Το τοπικό δικαστήριο δίπλα στο ποτάμι Ιλλ που διασχίζει το Φελντκιρχ: 


Ο πιο σημαντικός πύργος "Katzenturm":



Κάπου στην Marktgasse:


Κάπου στο Φελντκιρχ: 


Κάπου στο Φελντκιρχ, στο βάθος το κάστρο Schattenburg : 



Το κάστρο Schattenburg, εντυπωσιακό και καλά διατηρημένο που λειτουργεί σήμερα ως μουσείο, αλλά διαθέτει στην εσωτερική του αυλή εστιατόριο και καφετέρια. Ανεβήκαμε μέχρις εκεί. Η θέα που προσφέρει στην πόλη του Φελντκιρχ είναι υπέροχη. 



Το Φελντκιρχ από το κάστρο Schattenburg:



Μείναμε στο κάστρο Schattenburg κανά δυο ώρες, περπατήσαμε και στη συνέχεια σε ένα περιβάλλον άλλης εποχής απολαύσαμε τον καφέ μας. 

Στο εσωτερικό του κάστρου Schattenburg: 




Κάπου στο Φελντκιρχ: 


Αρκετά από εμάς, περισσότερα στο www.feldkirch.at

Για το afirimeno.com
Κείμενα Takis Ant με στοιχεία από www.feldkirch.at, www.schattenburg.at, en.wikipedia.org

1 σχόλιο:

  1. Ωραία πόλη φαίνεται. Δεν είναι όμως από τα γνωστά τουριστικά κέντρα της Αυστρίας. Καλές οι φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή