8 Δεκεμβρίου 2015

To πιο θαυμαστό δέντρο της Κίνας

Το δέντρο Ginkgo Biloba δεν είναι ένα τυχαίο δέντρο. Η παράδοση λέει ότι το φύτεψε ο ίδιος ο Αυτοκράτορας Taizong της Δυναστείας Tang πάνω από 1.000 χρόνια πριν. 

Το δέντρο αυτό βρίσκεται στον αρχαίο ναό της Guanin,
της Θεάς του Ελέους, έξω από το Xi'an της επαρχίας Shaanxi της Κίνας. Στην αρχαιότητα το Xi'an ονομάζόταν Chang'an που σημαίνει Αιώνια Ειρήνη και υπήρξε πρωτεύουσα 10 διαφορετικών κινεζικών Δυναστειών, συμπεριλαμβανομένης και της Δυναστείας των Tang (618 – 907). Την πόλη επισκέπτονται τουρίστες από όλο τον κόσμο για να θαυμάσουν το περίφημο ταφικό μνημείο και τον πήλινο στρατό του Qin Shin Huan, πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας (259 -210 π.Χ.)


Ωστόσο στα τέλη του φθινοπώρου όταν φυλλορροεί το δέντρο Ginkgo που στα κινέζικα σημαίνει Ασημένιος Καρπός, τα πλήθη συρρέουν στον αρχαίο βουδιστικό ναό για να απολαύσουν την πανέμορφη εικόνα του παλαιού αυτού δέντρου σε όλο το μεγαλείο του πριν από την έλευση του χειμώνα. Ο ναός ανεγέρθη κατά την πρώϊμη περίοδο της δυναστείας Tang.

Το δέντρο έχει ύψος πάνω από 20 μέτρα και περιφέρεια κορμού περίπου τρία μέτρα. Φέτος τα φύλλα του άρχισαν να πέφτουν στα τέλη Νοεμβρίου. Στις υπέροχες αυτές φωτογραφίες φαίνεται πως απλώνεται ένα μαγικό χρυσό χαλί γύρω από το δέντρο που θεωρείται ζωντανός θησαυρός. 


Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου