4 Οκτωβρίου 2018

Ο Μπέζος στην 1η θέση στη λίστα του Forbes, εκθρόνισε τον Γκέιτς

Στην κορυφή της λίστας Forbes με τους πλουσιότερους Αμερικανούς βρίσκεται ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, εκθρονίζοντας μετά από 24 χρόνια τον Μπιλ Γκέιτς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το Forbes, ο Μπέζος κατακτά την πρωτιά με περιουσία 160 δισ. δολαρίων και γίνεται έτσι ο πρώτος που εμφανίζει πλούτο άνω των 100 δισ. δολαρίων. Πέρυσι η περιουσία του ήταν 78,5 δισ. δολ.
O Μπιλ Γκέιτς, της Microsoft, μένει στη δεύτερη θέση, με περιουσία ύψους 97 δισ. δολ.
Ο Γουόρεν Μπάφετ, της Berkshire Hathaway, με περιουσία ύψους 88,3 δισ. δολ. βρίσκεται στην τρίτη θέση.
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, του Facebook, βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με περιουσία ύψους 61 δισ. δολ., παρότι είναι φτωχότερος κατά 10 δισ. σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.
Την πεντάδα συμπληρώνει ο Larry Ellison (software), με περιουσία ύψους 58,4 δισ. δολ.
Ακολουθούν, για να συμπληρώσουν την πρώτη δεκάδα, οι: Larry Page (Google), Charles Koch (Koch Industries), David Koch (Koch Industries), Sergey Brin (Google) και Michael Bloomberg (Bloomberg LP). 


Ο Ντόναλντ Τραμπ έπεσε στη 259η θέση, αλλά η περιουσία του παρέμεινε η ίδια σε σχέση με πέρυσι, στα 3,1 δισ. δολ. Το 2017 ο Τραμπ είχε καταλάβει την 248η θέση.

Σε όρους ποσοστιαίας μεταβολής τη μεγαλύτερη αύξηση στην περιουσία του είδε ο διευθύνων σύμβουλος του twitter, Τζακ Ντόρσι. Αυξήθηκε 186% από πέρσυ, στα 6,3 δισ. δολάρια.

Στον αντίποδα, στους «ηττημένους» της χρονιάς, ο Τζορτζ Σόρος, που είδε την περιουσία του να κάνει «βουτιά» στα 8,3 δισ. από 23 δισ. δολάρια. Η πτώση ωστόσο σχετίζεται με την απόφασή του να μεταφέρει 18 δισ. δολάρια στον φιλανθρωπικό οργανισμό Open Society Foundations.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη λίστα του Forbes

Πηγές: forbes.com, 
kathimerini.gr


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου