13 Οκτωβρίου 2018

CNT: Τρία ελληνικά νησιά στην κορυφή της Ευρώπης

 Τρία ελληνικά νησιά βρίσκονται στην κορυφή της Ευρώπης και φιγουράρουν μεταξύ των 30 καλύτερων του κόσμου, βάσει των προτιμήσεων των αναγνωστών του ταξιδιωτικού οδηγού Conde Nast Traveller.

Πρόκειται για τη Μύκονο, την Κρήτη και την Πάρο, που κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις σε ό,τι αφορά την Ευρώπη στην κατηγορία «The best islands in the World» των «Readers’ Choice Awards 2018», τα οποία διοργανώνει το βραβευμένο περιοδικό που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Συνολικά, βάσει των προτιμήσεων 429.000 αναγνωστών του, το CNT ξεχώρισε πέντε νησιά ανά γεωγραφική περιοχή (και 30 συνολικά), ως εξής: Ασία, Αυστραλία και Νότιος Ειρηνικός, Καραϊβική και Ατλαντικός, Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Υπόλοιπος κόσμος. 

Στην Ευρώπη οι τρεις πρώτες θέσεις είναι ελληνική υπόθεση, με τη Μύκονο να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των αναγνωστών του CNT. Όπως τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα, η Μύκονος έχει μυθική ιστορία, ενώ σήμερα αποτελεί δημοφιλή προορισμό θαλάσσιου τουρισμού. Ο συντάκτης στέκεται στα πάρτι του νησιού, ενώ προτείνει στους επισκέπτες να περπατήσουν στη «Μικρή Βενετία».

Ακολουθεί η Κρήτη, με το CNT να τονίζει πως πρόκειται για νησί με ξεχωριστή ιστορία, πολιτισμό, κουζίνα, αλλά και ιδιαίτερα τοπία. Στέκεται επίσης στο Ανάκτορο της Κνωσού, αλλά και στην παραλία του Μπάλου. 

Στιγμιότυπο από το νησί της Πάρου 

Για την Πάρο, ο συντάκτης τονίζει πως συνήθως το πρώτο ταξίδι κάποιου στις Κυκλάδες περιλαμβάνει τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, ωστόσο το δεύτερο ταξίδι πρέπει να γίνει στην Πάρο που διαθέτει οικισμούς με λευκά σπίτια, παραλίες και κρυμμένους όρμους με σπηλιές, που περιμένουν να τις ανακαλύψει κανείς.

Την πεντάδα των κορυφαίων ευρωπαϊκών νησιών κατά τους αναγνώστες του CNT κλείνουν το νησί Ίσκια (Ischia) της Ιταλίας και η Ίμπιζα (Ibiza) της Ισπανίας.

Σε ό,τι αφορά την Ασία, την κορυφή κατέκτησε το νησί Siargao των Φιλιππινών, σε Αυστραλία και Νότιο Ειρηνικό τα Whitsunday Islands, σε Καραϊβική και Ατλαντικό οι Βερμούδες (Bermuda), στη Βόρεια Αμερική το Isla Holbox του Μεξικού και στον υπόλοιπο κόσμο οι Μαλδίβες (Maldives).

Πηγή: naftemporiki.gr 

Μια ακόμη διάκριση για το νησί της Πάρου:

Μια μπύρα από την Πάρο στις έξι καλύτερες του κόσμου

Μια θέση στην πρώτη εξάδα των καλύτερων μπυρών του κόσμου κέρδισε η «56 Isles Aegean Wit» της Μικροζυθοποιίας Πάρου, κατακτώντας τρία αστέρια, την υψηλότερη δηλαδή διάκριση, στον διεθνώς καταξιωμένο βρετανικό θεσμό Great Taste Awards.

Παρασκευάζεται από παριανό σιτάρι χωρίς βυνοποίηση, το οποίο δίνει ένα ελαφρύ σταρένιο χρώμα με απαλή θολότητα, ενώ συνδυάζει άψογα τα αρώματα των εσπεριδοειδών με τα τοπικά μπαχαρικά. Ο συνδυασμός των παραπάνω δημιουργεί μια δροσιστική, και χυμώδη Wit.

Επίσης, η ξανθιά απαλή «56 Isles Pilsner», η οποία στον περσινό διαγωνισμό κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο αστέρι που έλαβε ποτέ ελληνική μπύρα στα συγκεκριμένα βραβεία, στον φετινό διαγωνισμό απέσπασε δύο αστέρια, ενώ η πρωτοεμφανιζόμενη «56 Isles session IPA», ένα αστέρι.

Οι συμμετοχές στον φετινό διαγωνισμό ήταν περισσότερες από 12.000.

Η Μικροζυθοποιία Πάρου δημιουργήθηκε το 2014 από δύο νέους επιχειρηματίες, τον Μαρίνο Αλεξάνδρου και τον Νικόλα Παυλάκη. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων δύο ετών στις Κυκλάδες στον τομέα της μεταποίησης.

Πηγή: naftemporiki.gr 

Σχετικές με την Πάρο αναρτήσεις μας:
Κάποιες μέρες στην Πάρο
Στις Κολυμπήθρες της Πάρου, φωτογραφίες.
Παναγία η Εκατονταπυλιανή στην Πάρο
Μια μέρα στην Αντίπαρο. Φωτογραφίες
Φωτογραφίες από τον Αέρα: Από τα Μέγαρα στην Πάρο






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου