24 Οκτωβρίου 2018

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 24.10.2018

Τα σκονάκια (μολότοφ) του "μαθητή" Ρουβίκωνα!
Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.
Μαθητής που αντιγράφει είναι ο ...«Ρουβίκωνας» είπε χθες ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Το ρεπορτάζ (από την 
kathimerini.gr):
Φοιτητές που η πολιτεία και η πανεπιστημιακή κοινότητα χρειάζεται να δει τα προβλήματά τους και να τους νουθετήσει, θεωρεί τα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου.
Μάλιστα, χαρακτήρισε τα μέλη του «Ρουβίκωνα» σαν «μαθητή που πιάνεται να αντιγράφει», ενώ όσους υποστηρίζουν ότι πρέπει παρέμβει η αστυνομία στη Φιλοσοφική, χώρο της οποία κατέλαβαν μέλη του «Ρουβίκωνας» τους χαρακτήρισε σαν «τον πατέρα που λέει στο παιδί θα φωνάξω τον “μπαμπούλα”».
Ειδικότερα, σε συνέντευξη του (Ρ/Σ 24/7) ο υπουργός Παιδείας για τα γεγονότα στη Φιλοσοφική δήλωσε ότι «πρέπει πρώτα η πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει για το τι πρέπει να γίνει. Η ΝΔ να κοιτάξει τη δουλειά της. Αν πιάσεις έναν μαθητή να αντιγράφει, τι θα κάνεις, θα του μηδενίσεις αμέσως το γραπτό του; Το τυπικό είναι αυτό. Αλλά θα πρέπει να δεις γιατί το κάνει αυτό. Να μιλάς με αυτό το παιδί. Η πανεπιστημιακή και η σχολική ζωή είναι μια πολύ σύνθετη ζωή, πόσο μάλλον που έχουμε να κάνουμε και με ενήλικες και με διδάσκοντες που έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τη ζωή και τον κόσμο».

Σχετική ανάρτηση:
Εικόνες από την εισβολή μαθητών στο γραφείο Γαβρόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου