12 Οκτωβρίου 2018

Καμμένος: Η πρόταση που κατέθεσα στις ΗΠΑ δεσμεύει μόνο εμένα!

Απαντήσεις, όχι και τόσο πειστικές, στα ερωτήματα που προκλήθηκαν έπειτα από τις δηλώσεις του στις ΗΠΑ για το plan B στη συμφωνία των Πρεσπών και για νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, προσπαθεί να δώσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, με ανάρτησή του στο twitter.

Ο κ. Καμμένος διαψεύδει ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα καθώς, όπως λέει, δεν έχει αλλάξει κάτι στη συμφωνία τους, ενώ σχετικά με τις νέες αμερικανικές βάσεις ξεκαθαρίζει ότι ως κυβερνητικός εταίρος «καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα».

Ξεχά βέβαια ο κ. Καμμένος ότι επισκέφθηκε τις ΗΠΑ επίσημα, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας μας, ότι η επίσκεψή του δεν ήταν ιδιωτική. Κατά τις συνομιλίες που είχε με τους αμερικανούς υπουργούς, υποτίθεται ότι εξέφραζε την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης την οποία και δέσμευε με όσα έλεγε. Κάτι αντίστοιχο εξάλλου συνέβαινε και με τους συνομιλητές του, τους Αμερικανούς υπουργούς. Δεν μπορεί λοιπόν τώρα ο κ. Καμμένος να επικαλείται την κατάθεση προσωπικών του απόψεων που δέσμευαν μόνον αυτόν. 

Νέο tweet Καμμένου εναντίον Βούτση

Με ένα ειρωνικό tweet προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, επέλεξε να σχολιάσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος, δημοσίευμα που θέλει τη Γαλλία και την Αμερική να προστίθενται στις τριμερείς με Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο.

«Θα χρειαστεί η άδεια του Βούτση γιατί τον ενοχλούν οι άξονες…», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο κ. Καμμένος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Βουλής, πριν από λίγες ημέρες, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Καμμένου αναφορικά με το εναλλακτικό σχέδιο της συμφωνία των Πρεσπών και τις νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, εξέφρασε «έκπληξη και απορία» και υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: 
«Εμείς έχουμε ανοικτή πολιτική στα Βαλκάνια, ενώ ο κ. Καμμένος έβαλε θέμα βάσεων και διαμόρφωσης μετώπων και αξόνων στα Βαλκάνια. Η δική μας πολιτική είναι αντίθετη με τη διαμόρφωση αξόνων για την αποτροπή των εθνικιστικών δογμάτων και στερεοτύπων που εκφράζονται είτε από εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας, είτε της Τουρκίας». 
«Δεν γνωρίζω πού κατατείνει. Οσα είπε ο κ. Καμμένος είναι πολύ πέρα από τη διατυπωμένη θέση των ΑΝΕΛ για τη διαφωνία τους. Δεν είναι εύκολο να καταλάβω ακριβώς τι πρότεινε ο - καθ' όλα συνεπής επί τρία χρόνια στη συνεργασία του με μας - Πάνος Καμμένος» συνέχισε ο κ. Βούτσης

afirimeno.com

Πηγές: Με στοιχεία από kathimerini.gr και twitter.comyle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου