17 Οκτωβρίου 2018

Διεθνής διάκριση για το τσίπουρο Τσιλιλή

Με το Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο (Grand Medaille d’Or/Great Gold Medal) τιμήθηκε προ ολίγων ημερών το Τσίπουρο Τσιλιλή στον παγκόσμιο διαγωνισμό Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα αποστάγματα από 50 διαφορετικές χώρες. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς διαγωνισμούς που δημιουργήθηκε το 2013, από τους διοργανωτές του διεθνούς διαγωνισμού οίνου Concours Mondial de Bruxelles.

Για μια ακόμη φορά η αποσταγματοποιία Τσιλιλή αποσπά διεθνή διάκριση, μετά την ανάδειξη του παλαιωμένου τσίπουρου πέντε ετών Dark Cave, ως ένα από τα καλύτερα 14 αλκοολούχα ποτά το 2014 στην Κίνα. 

«Η διάκριση αυτή είναι για εμάς ιδιαίτερης σημασίας καθώς επιβραβεύεται η πολυετής προσπάθεια της οικογένειας Τσιλιλή για την ανάδειξη του τσίπουρου της Ελλάδας, ως εθνικού αποστάγματος και ως διεθνούς ποτού. Στον υψηλού επιπέδου διαγωνισμό Spirits Selection, όπου λαμβάνουν μέρος αποστάγματα από όλο τον κόσμο, το κλασικό Τσίπουρο Τσιλιλή, που έχει αγκαλιαστεί από τον Έλληνα καταναλωτή για να συνοδεύει τις καθημερινές του στιγμές, αλλά έχει εμπνεύσει και διεθνείς connoisseurs και γευσιγνώστες, κερδίζοντας μια θέση σε μπαρ και εστιατόρια όλου του κόσμου. Με αυτή πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα μεγάλη διάκριση, αποδεικνύει, ότι είναι ένα απόσταγμα αντίστοιχης ποιότητας με τα πιο διάσημα ποτά του κόσμου. Αυτό είναι που θέλουμε να περάσουμε στη συνείδηση του Έλληνα αλλά και του διεθνή καταναλωτή», δήλωσε σχετικά ο αποσταγματοποιός Μάκης Τσιλιλής. 

Η αποσταγματοποιία - οινοποιία Τσιλιλή, με έδρα τα Μετέωρα, θέτει ως στόχο την παραγωγή αποσταγμάτων και οίνων υψηλής ποιότητας εδώ και 30 χρόνια.

Εκτός από το Τσίπουρο Τσιλιλή, που αποτελεί και το πρώτο προϊόν της εταιρείας, παράγει μονοποικιλιακά αποστάγματα σταφυλιού και τα παλαιωμένα αποστάγματα Dark Cave και Αγιονέρι.

Να σημειωθεί ότι τα αποστάγματα και οι οίνοι της αποσταγματοποιίας-οινοποιίας Κ.ΤΣΙΛΙΛΗΣ Α.Ε. αποσπούν κάθε χρόνο βραβεία και διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Μόνο το 2018, στον ίδιο 
διαγωνισμό "Concours Mondial de Bruxelles Spirits Selection", εκτός από το "Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο για το "ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΤΣΙΛΙΛΗ ΧΩΡΙΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ 2017" απέσπασε ακόμη και τα εξής βραβεία: Ασημένιο Μετάλλιο για το "Παλαιωμένο Τσίπουρο DARK CAVE" και Ασημένιο Μετάλλιο για το "ΑΓΙΟΝΕΡΙ Παλαιωμένο Τσίπουρο".

Πηγές: naftemporiki.gr , tsililis.gr


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου