4 Οκτωβρίου 2018

Ο Τομ Χανκς καταγγέλει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτιστικής Διπλωματίας

«Κάποιος ισχυρίζεται ότι θα εμφανιστώ σε εκδήλωση στην Αθήνα κάτι που δεν είναι ούτε υπήρξε ποτέ αλήθεια... Προσέξτε να μην σας εξαπατήσουν» αναφέρει μεταξύ άλλων ο δημοφιλής ηθοποιός σε μήνυμά του προς τους «φίλους του στην Ελλάδα», μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, σχετικά με εκδήλωση του "Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτιστικής Διπλωματίας". Είχε προηγηθεί λίγες ώρες πριν καταγγελία της συζύγου του, Ρίτα Γουίλσον, ότι το ενλόγω Ιδρυμα χρησιμοποιεί το όνομα του Τομ Χανκς.

Οι σχετικές αναρτήσεις του 
Τομ Χανκς

«Κάποιος ισχυρίζεται ότι θα εμφανιστώ σε εκδήλωση στην Αθήνα κάτι που δεν είναι ούτε υπήρξε ποτέ αλήθεια. Εισιτήρια πωλούνται με την υπόσχεση της παρουσίας μου», γράφει χαρακτηριστικά ο Τομ Χανκς και συμπληρώνει «δεν έχω μιλήσει με κανέναν σχετικά με την πιθανότητα παρουσίας μου στην εκδήλωση και οι διοργανωτές δεν είναι ειλικρινείς σε ό,τι αφορά την επικοινωνία μαζί μου. Προσέξτε να μην σας εξαπατήσουν».

Η αντίδραση της Ρίτα Γουίλσον 

Χθες, η Ρίτα Γουίλσον ανέφερε σε ξεχωριστή ανάρτηση πως ο ηθοποιός δεν αναμένεται να παραστεί σε καμία εκδήλωση στην Ελλάδα, επισημαίνοντας μάλιστα πως η πρόσκληση είναι αναληθής και πως πρόκειται περί απάτης. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, απευθύνει παράκληση προκειμένου να αναδημοσιευθεί η ανακοίνωσή της. Παρέθεσε μάλιστα τη σχετική πρόσκληση όπου αναφέρεται το όνομα του συζύγου της, αναλυτικά οι ομιλητές και ο χώρος της εκδήλωσης.

Επίσης, σε ξεχωριστή αναφορά που κάνει η Ρίτα Γουίλσον προς το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτιστικής Διπλωματίας σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα ψέμα που πρέπει να αποκαλυφθεί το Ιδρυμα απαντά ότι «πρόκειται για φιλανθρωπική εκδήλωση» και ότι έχει υπογραφεί συμβόλαιο με τον Τομ Χανκς το οποίο η σύζυγος του ηθοποιού καλεί να δοθεί στη δημοσιότητα.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας (Ε.Ι.Π.Δ), σύμφωνα με την ιστοσελίδα του helleniculturaldiplomacy.com, είναι μια ελληνική επιστημονική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα την 25η Μαρτίου 2017 και αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό φορέα Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ελλάδα.

Η δράση του ινστιτούτου αναπτύσσεται σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους κυβερνητικούς φορείς, ακαδημαϊκά ιδρύματα και επιστημονικά ινστιτούτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαθέτει παραρτήματα σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού που αναπτύσσουν αυτόνομες και ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες, με γνώμονα όμως τις γενικότερες ανάγκες και κατευθύνσεις του Ινστιτούτου, όπως αυτές προκύπτουν απ’ την κεντρική διοίκηση του οργανισμού στην Αθήνα.

Πηγές: kathimerini.gr, twitter.com, helleniculturaldiplomacy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου