19 Ιανουαρίου 2020

Μαγευτικές εικόνες από το Φεστιβάλ πάγου στο Harbin της Κίνας

Στην περίπτωση που αναρωτιέται κανείς πώς μπορεί να είναι η Χώρα των Θαυμάτων τον χειμώνα, δεν έχει παρά να επισκεφθεί το Harbin International Ice Snow Sculpture Festival, στην Κίνα, φυσικά αν διαθέτει το ...αναγκαίο χρήμα και τον απαραίτητο χρόνο!

Στο Φεστιβάλ, που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην πόλη Χαρμπίν της κινεζικής επαρχίας Χεϊνλονγκτζιάνγκ, αρχικά συμμετείχαν μόνο Κινέζοι γλύπτες πάγου αλλά πλέον είναι διεθνές. Κατάφερε δε να γίνει το μεγαλύτερο Φεστιβάλ γλυπτικής σε χιόνι και πάγο σε όλον τον κόσμο. 


Στο φετινό, το 36ο Φεστιβάλ, που ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου και θα κρατήσει έως τις 20 Φεβρουαρίου του 2020, το θέμα είναι «Ice Snow Integration, Happy to Go Together». 


Το φεστιβάλ χαρακτηρίζεται από πέντε κατηγορίες εκδηλώσεων στις δραστηριότητες του τουρισμού, πολιτισμού, μόδας, εμπορίου και αθλητισμού, ενώ αποτελείται από τέσσερα θεματικά πάρκα.


Εργάστηκαν εκεί 10.000 άνθρωποι για να κόψουν, μεταφέρουν και λαξεύσουν τον πάγο. Φέτος, όλη η έκταση των 600.000 τετραγωνικών μέτρων είναι καλυμμένη με εξαίσια γλυπτά πάγου, από δημιουργούς που ήρθαν από τις τέσσερις γωνιές της Γης. Κάποια από τα γλυπτά έχουν ύψος πάνω από 45 μέτρα.

Πηγές: 
harbinice.comnaftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου