15 Ιανουαρίου 2020

Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας προτείνει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Την πρόεδρο του ΣτΕ κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία επελέγη στην ηγεσία του ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου τον Οκτώβριο του 2018, προτείνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

"Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι μία πρόταση ενωτική, υπερκομματική, προοδευτική. Και έχει όλες τις προϋποθέσεις να ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών" τόνισε ο πρωθυπουργός ανακοινώνοντας την πρότασή του για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Prime Minister GR✔@PrimeministerGR
Προτείνω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την πρόεδρο του ΣτΕ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Μία εξαίρετη νομικό με διεθνείς περγαμηνές. Είναι μία πρόταση ενωτική, υπερκομματική, προοδευτική που έχει όλες τις προϋποθέσεις να ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών. 


Σε διάγγελμά του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η απόφαση του δεν ήταν εύκολη. "Είναι η ώρα να αποκτήσει η πατρίδα μας γυναίκα Πρόεδρο", είπε και αναφέρθηκε στις περγαμηνές της. "Η κυρία Σακελλαροπούλου είναι μία εξαίρετη νομικός με διεθνείς περγαμηνές, δικαστής με λαμπρή πορεία στο ανώτατο δικαστήριο, του οποίου έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος, με πρόταση, μάλιστα, του προηγούμενου πρωθυπουργού" είπε ο και σημείωσε ότι η προταθείσα δεν προέρχεται από την πολιτική οικογένεια της ΝΔ.

Δήλωση Αικ. Σακελλαροπούλου. Άκρως τιμητική, χαρακτήρισε η Αικ. Σακελλαροπούλου με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να την προτείνει εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ως υποψήφια για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα».

Πρώτη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τη σύγκληση των οργάνων του κόμματος θα ανακοινώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τη στάση του, στο ζήτημα του επόμενου ΠτΔ, αναφέρουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μεταξύ άλλων προσθέτουν: "Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη που λειτούργησε εξαρχής με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης και ευτέλισε το θεσμό του ΠτΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ με όρους σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας. Αυτό θα πράξουμε και τώρα, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη που ανακοίνωσε σήμερα την επιλογή του για αντιπερισπασμό στο φιάσκο με το Λιβυκό και το μεταναστευτικό".

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου