29 Ιανουαρίου 2020

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 29.1.2020

Οι δυο πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος, ο Ιβάν Σαββίδης (ΠΑΟΚ) και ο Βαγγέλης Μαρινάκης (Ολυμπιακός), "παίζουν κεφαλιές" με το ...κεφάλι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή", σχετικό με την η γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και την τροπολογία που ακολούθησε για το ποδόσφαιρο που ψήφισε η κυβέρνηση και μετατρέπει τον υποβιβασμό σε αφαίρεση βαθμών!

Και ένα ακόμη σκίτσο πάνω στο ίδιο θέμα: "Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου" δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι όμως "δικέφαλος" ο πρωθυπουργός και έτσι προσθέτει: "Δεν θα επιτρέψει όμως να μπει σε κίνδυνο η κοινωνική συνοχή" με τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ... Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη επίσης στην "Καθημερινή". 


Και ένα σύντομο ρεπορτάζ:

Εγκρίθηκε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο. Δεν υποβιβάζονται ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Μεγάλες αντιδράσεις σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα προκάλεσε η γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης με ψήφους 3-2. Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα, που ανέφερε ότι «το πλήγμα δεν είναι μόνο κατά του ΠΑΟΚ, κατά της ομάδας που κατακτά τίτλους και πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια», αλλά «το πλήγμα είναι και κατά της πόλης». Τα πυρά στη Βόρεια Ελλάδα συγκέντρωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, εστιάζοντας στο σημείο του πιθανού διχασμού, δήλωνε: «Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο», προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης».

Και έτσι ο υποβιβασμός του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης μετετράπη σε αφαίρεση βαθμών.

Mε την τροπολογία που εγκρίθηκε σήμερα στη Βουλή, η κυβέρνηση αλλάζει τις ποινές που προβλέπονται σε περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας, μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, για την υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης

Με 156 θετικές και 90 αρνητικές ψήφους εγκρίθηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης, η τροπολογία της κυβέρνησης για το ποδόσφαιρο, στην οποία προβλεπόταν μετατροπή της ποινής υποβιβασμού ΠΑΟΚ και Ξάνθης, σε τιμωρία αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμών. Το αποτέλεσμα αποτυπώνει δύο ψήφους λιγότερες από τις 158 της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Η μία είναι του Αντώνη Σαμαρά, ενώ η δεύτερη ανήκει στον βουλευτή Χαλκιδικής, Γιώργο Βαγιωνά ο οποίος έχει αποστείλει επιστολή στην οποία δήλωνε πρόθεση υπερψήφισης της τροπολογίας. Από την ψηφοφορία απείχαν ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Μέρα25, ενώ καταψήφισαν Ελληνική Λύση και ΣΥΡΙΖΑ.

Στον ΠΑΟΚ όμως, έπειτα από τις εξελίξεις αυτές, δεν αισθάνονται ικανοποίηση. Και αυτό διότι θεωρούν ότι οι συγκεκριμένες κινήσεις «χαρίζουν» ουσιαστικά το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, αφαιρώντας (πιθανώς) βαθμούς που ο ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει εντός αγωνιστικών χώρων.

Αλλά και ο Ολυμπιακός, σε ανακοίνωση-επιστολή που απέστειλε χθες το βράδυ τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στους αρχηγούς των κομμάτων και στους βουλευτές, έκανε λόγο για μια κυβέρνηση που ενδίδει σε εκβιασμούς και νομιμοποιεί την παράνομη εξαγορά ομάδων από τον Ιβάν Σαββίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου