8 Ιανουαρίου 2020

Τι άλλο εκπροσωπεί ο κ. Παυλόπουλος...

Αναμένοντας την πρόταση του πρωθυπουργού για το πρόσωπο του ΠτΔ, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη τοποθετηθεί υπέρ της επανεκλογής Παυλόπουλου. 

Θυμίζουμε ότι το 2015, κατά την εκλογή του ΠτΔ, ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον κ. Προκόπη Παυλόπουλο είχε δηλώσει«Δεν έχω πειστεί, μέσα από την πολιτική του διαδρομή, ότι είναι ο πιο κατάλληλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας" και αυτό γιατί "Δεν αντιστάθηκε στις σειρήνες του πελατειακού κράτους. Χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, το Δεκέμβριο του 2008. Δεν εκφράζει την θέση της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επιθυμούσα»Έχει άραγε κάτι αλλάξει την άποψή του αυτή;

Από ένα άρθρο (απόσπασμα) του Κώστα Στούπα στο capital.gr:

Τι άλλο εκπροσωπεί ο κ. Παυλόπουλος...
Του Κώστα Στούπα

Αν υπάρχει κάποιο από τα πολιτικά πρόσωπα της μεταπολίτευσης που φέρει σημαντικές ειδικές ευθύνες για την "μπαχαλοποίηση" και χρεοκοπία της χώρας αυτός είναι ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Το πρόσωπο του απερχόμενου προέδρου δεν συμβολίζει απλά τις πρακτικές που μας οδήγησαν στην παρακμή και τις συνήθειες που κρατούν τη χώρα στη ζώνη των "υπανάπτυκτων" κοινωνιών, αλλά βαρύνεται με συγκεκριμένες ευθύνες ως αρμόδιος πολιτικός προϊστάμενος υπουργείων που έπαιξαν ρόλο στην κατάρρευση της χώρας το 2010 με τη μετέπειτα περιπέτειά της.
Οι ευθύνες αυτές αφορούν κατ’ αρχήν την θητεία του ως υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης στην Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2007, οπότε και στη νέα κυβέρνηση Καραμανλή ανέλαβε Υπουργός Εσωτερικών, στο νέο υπουργείο που δημιουργήθηκε.
Ο κ. Παυλόπουλος ως αρμόδιος Υπουργός κατέχει το ρεκόρ διορισμών στο δημόσιο δια της ... πλαγίας αλλά και την ευθύνη κατάλυσης κάθε έννοιας δημόσιας τάξης και ασφάλειας (έννομης εθνικής κυριαρχίας) κατά τα επεισόδια που ακολούθησαν τον ατυχή θάνατο του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό.
Επίσης, ο ίδιος ως μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά ψήφισε μνημόνιο χωρίς να διστάσει να συστρατευτεί με το αντιμνημονιακό μέτωπο όταν διείδε την ευκαιρία πολιτικής επιβίωσης με την επικράτηση αυτού χωρίς να επιδείξει στοιχειώδη ίχνη πολιτικής ευθύνης και ηθικής υπόστασης. (...)

Ο άρχοντας των "πελατών"

Το παρακάτω ρεπορτάζ των Νέων είναι χαρακτηριστικό για το όργιο των διορισμών που οδήγησαν στη διάλυση του δημοσίου, την εκτίναξη των δαπανών και των ελλειμμάτων που οδήγησαν στη χρεοκοπία της χώρας. 
«Στα "γαλάζια παιδιά", που πήραν εισιτήριο διορισμού σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες κατά την πενταετία διακυβέρνησης Καραμανλή, αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό στελέχη του Δημοσίου τις τωρινές απαιτήσεις της τρόικας για απολύσεις και περιορισμό υπηρεσιών και προσωπικού. Κατά το διάστημα 2004-2009 και με τη βούλα του τότε υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Προκόπη Παυλόπουλου, που ενέκρινε τις σχετικές αποφάσεις, έγιναν περισσότερες από 865.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων. Πρόκειται για αριθμό που αντιστοιχεί στο 129% του σημερινού υπηρετούντος προσωπικού, με δεδομένο ότι σε όλον τον δημόσιο τομέα απασχολούνται τώρα περίπου 670.000 υπάλληλοι…».

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στις 18.2.2015

Το στίγμα του Κυριάκου

Μια από τις κορυφαίες στιγμές της πολιτικής σταδιοδρομίας του Κυριάκου Μητσοτάκη που συνέβαλε στο ηγετικό προφίλ που βοήθησε να φτάσει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και την εκλογική νίκη του 2019 ήταν η στάση του κατά την εκλογή του κ. Παυλόπουλου ως προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο κ. Μητσοτάκης αν και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας που επέλεξε να υποστηρίξει την εκλογή του κ. Παυλόπουλου απείχε της ψηφοφορίας μην διστάζοντας να αιτιολογήσει τη στάση του, προκαλώντας αίσθηση.
«Δεν έχω πειστεί, μέσα από την πολιτική του διαδρομή, ότι είναι ο πιο κατάλληλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας» είχε αναφέρει τότε με δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης και αυτό γιατί:«Δεν αντιστάθηκε στις "σειρήνες” του πελατειακού κράτους.
-Χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, το Δεκέμβριο του 2008,
- Δεν εκφράζει την θέση της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επιθυμούσα…
» (...)

Ο κ. Παυλόπουλος δεν ήταν κακός σαν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού δεν ξεπέρασε τα περιορισμένα συνταγματικά όρια που επιβάλει ο ρόλος του. Το πρόβλημα με την υποψηφιότητα του κ. Παυλόπουλου έγκειται πως σαν πρόσωπο συμβολίζει τη χρεοκοπία και "μπαχαλοποίηση" της χώρας κατά την περίοδο 2004-2009 αλλά και την αντιμνημονιακή εξαπάτηση της περιόδου 2010-2015, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την αποδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών. (...)

Ένας πιθανός συμβιβασμός του κ. Μητσοτάκη στο πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου θα αποτελούσε πλήγμα για τον ίδιο και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας.

Πηγή: capital.gr

Σχετικές αναρτήσεις με την εκλογή του ΠτΔ το 2015:
Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας (17.2.2015)
Προκόπης Παυλόπουλος: Εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας (18.2.2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου