1 Σεπτεμβρίου 2022

Το Σκίτσο της Ημέρας 1.9.2022

Πέθανε ο τελευταίος ηγέτης της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ το βράδυ της Τρίτης, σε ηλικία 91 ετών. Με τις μεταρρυθμίσεις του συνέβαλε στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» παρουσιάζεται στον Άγιο Πέτρο μαζί με το γαϊδουράκι που βρήκε στο δρόμο του... Προφανώς πρόκειται για το γάιδαρο που υπεβλήθη σε ευθανασία αφού προηγουμένως είχε κακοποιηθεί βάναυσα από τον αντιδήμαρχο της Ζίτσας.

Και ένα συντομο ρεπορτάζ σχετικά με το τελευταίο αυτο θέμα:
Αντιδήμαρχος κακοποίησε βάναυσα γάιδαρο
Εικόνες ντροπής είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη Κυριακή το απόγευμα που αφορούν την βάναυση συμπεριφορά Αντιδημάρχου του Δήμου Ζίτσας σε ζώο στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων του χωριού Γραμμένο, o 70χρονος κτηνοτρόφος έδεσε στο αυτοκίνητο του και έσυρε για 700 μέτρα μέσα στο χωριό, τον γάιδαρό του. Μη αντέχοντας την ταχύτητα, το ζώο κατέρρευσε και σύρθηκε στο έδαφος πίσω από το αυτοκίνητο. Μετά από τις φωνές και τις παραινέσεις των κατοίκων και αφού ο δρόμος είχε αρχίσει να πλημμυρίζει με τα αίματα του κακοποιημένου ζώου, ο άντρας σταμάτησε το όχημα. Στη συνέχεια αστυνομικοί τον συνέλαβαν, ενώ ο δήμαρχος της περιοχής τον έπαυσε από τα καθήκοντα του.
Αργά το βράδυ της Τρίτης το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα Ιωαννίνων, έπειτα από σχετική απόφαση εξειδικευμένου κτηνιατρικού κλιμακίου που εξέτασε το ζώο, υπεβλήθη σε ευθανασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου