15 Μαρτίου 2023

Τα «Ωραία» της Ημέρας 15.3.2023

Έργο του Banksy που δόθηκε σε μ
ουσικό συγκρότημα για να αλλάξει το όνομά του δημοπρατείται.
Στο Τόκιο, οι κερασιές ανθίζουν και πάλι νωρίτερα. 
Σε δημοπρασία ο σκελετός ενός Τυραννόσαυρου Ρεξ.
«Πες το "ναι" στη σκιά του Άθωνα»: Πιλοτικός γάμος για Γερμανούς στην Αμμουλιανή.

Δημοπρατείται έργο του Banksy 

Μουσικό συγκρότημα, το οποίο απέκτησε πίνακα από τον Banksy πριν από μια δεκαετία ως αντάλλαγμα για την αλλαγή του ονόματός του ανακοίνωσε ότι θα πωλήσει το έργο τέχνης επειδή «ο κόσμος θα πρέπει να μπορεί να το δει».
Το έργο τέχνης σε καμβά «Brace Yourself!», το οποίο έχει το ίδιο όνομα με το ροκ συγκρότημα και 
βρίσκεται στην κατοχή του από το 2010, εκτιμάται ότι μπορεί να πωληθεί στην τιμή των 600.000 έως 800.000 δολαρίων σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Julien's.
O Βρετανός καλλιτέχνης της street art δημιούργησε το ασπρόμαυρο έργο, στο οποίο απεικονίζεται ο Θάνατος σε συγκρουόμενο αυτοκίνητο (φωτογραφία επάνω αριστερά) και το έδωσε στο συγκρότημα - που τότε ονομαζόταν Exit Through The Gift Shop - ως αντάλλαγμα για να αλλάξει το όνομά του, λόγω προβλημάτων πνευματικών δικαιωμάτων με το υποψήφιο για Όσκαρ ομότιτλο ντοκιμαντέρ του καλλιτέχνη του 2010. ΑΠΕ-ΜΠΕ, iefimerida.gr

Οι κερασιές ανθίζουν νωρίτερα στο Τόκιο 

Η περίοδος που ανθίζουν οι κερασιές άρχισε επισήμως χθες στο Τόκιο, στην Ιαπωνία, δέκα ημέρες νωρίτερα από το συνηθισμένο, καταγράφοντας ρεκόρ πρώιμης ανθοφορίας, κάτι το οποίο επαναλαμβάνεται εδώ και κάποια χρόνια και συνδέεται με την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Η στιγμή που ξεκινά η ανθοφορία των κερασιών σηματοδοτεί την αρχή του "χανάμι", μιας ιαπωνικής παράδοσης θαυμασμού των νέων λουλουδιών των "σακούρα" (κερασιές) και εορτασμού του ερχομού της άνοιξης με τη διοργάνωση πικ-νικ μεταξύ οικογενειών ή φίλων. amna.gr

Σε δημοπρασία ένας Τυραννόσαυρος Ρεξ

Ο σκελετός ενός Τυραννόσαυρου Ρεξ, ενός είδους δεινόσαυρων που έζησε πριν από 67 εκατομμύρια χρόνια, θα δημοπρατηθεί στις 18 Απριλίου στην Ελβετία, στην πρώτη τέτοια πώληση στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την Κυριακή ο οίκος δημοπρασιών Koller.
Με όνομα «Trinity», με ύψος σχεδόν 3,9 μέτρα και μήκος 11,6 μέτρα, η αξία για αυτό το συμπληρωμένο δείγμα εκτιμάται μεταξύ 6,11 και 8,15 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τον κατάλογο αυτού του οίκου που εδρεύει στη Ζυρίχη.
Ο Trinity «είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς σωζόμενους σκελετούς T-rex, ένα καλοδιατηρημένο και έξοχα αποκατεστημένο απολίθωμα», σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πιλοτικός γάμος για Γερμανούς στην Αμμουλιανή

«Πες το "ναι" στη σκιά του Άθωνα»: η πιλοτική διοργάνωση ενός πολιτικού γάμου στα Δρένια της Αμμουλιανής, ώστε να δημιουργηθεί η βάση που θα ενεργοποιήσει την προσέλκυση Γερμανών διοργανωτών γαμήλιων τελετών στην ανατολική Χαλκιδική, συμφωνήθηκε με την ευκαιρία της συμμετοχής του δήμου Αριστοτέλη στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο.
Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρία Πάππα, σύμβουλος τουρισμού του δήμου Αριστοτέλη, η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην παραλία, ενώ η μετάβαση και επιστροφή των μελλόνυμφων σχεδιάζεται να γίνει με πλοιάριο, πάνω στο οποίο θα υπάρχει και πιάνο!
Ο πολιτικός γάμος «αλά ελληνικά», που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί φέτος, θα σχεδιαστεί με τρόπο που αναδεικνύει τα φυσικά «θέλγητρα» του μικρού νησιού. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου