2 Μαρτίου 2023

Ο Πάτρικ το πόνυ εξελέγη δήμαρχος στο Κόκινγκτον

Το καλοκαίρι του 2022 στο αγγλικό χωριουδάκι Κόκινγκτον ένα πόνυ, ο Πάτρικ, εξελέγη επίτιμος δήμαρχος. Το αγαπητό αλογάκι, προορισμένο για θεραπευτική ιππασία, πρέπει τώρα να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα του.

Πριν από περίπου έξι μήνες, ο Πάτρικ το πόνυ έλαβε το χρίσμα του επίτιμου δημάρχου. Η ιδέα γεννήθηκε κατά τη διάρκεια ενός εράνου, όπου 220 υποστηρικτές υπέγραψαν την αίτηση, την οποία ακολούθησε μια εορταστική τελετή.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του Χάννα και Κίρκ Πετράκη, η δουλειά του Πάτρικ είναι να δαγκώνει και να κόβει την κορδέλα στα εγκαίνια των καταστημάτων. Ειδάλλως αυτό που του αρέσει είναι να κάνει βόλτες στο χωριό, να συναναστρέφεται με τους θαυμαστές του και να απολαμβάνει μια…μπύρα στην αγαπημένη του πάμπ!


Μετά από μια βόλτα στο χωριό, ο Πάτρικ παίρνει δυνάμεις στο δικό του κινητό μπαρ. Ως σωστός celebrity έχει φυσικά και social media. Απαραίτητο το σωστό ένδυμα. Με έναν κόκκινο μανδύα, ένα λευκό γιακά και το μετάλλιο που του έχει απονεμηθεί γύρω από το λαιμό του, στέκεται στην πλατεία του χωριού. 

Ο Πάτρικ ταξιδεύει επίσης πολύ στις γύρω περιοχές και επισκέπτεται αρρώστους καθώς έχει και δεύτερη απασχόληση. Η πιο σημαντική δουλειά του Πάτρικ είναι ως αλογάκι θεραπείας. Ακόμη και πριν εκλεγεί δήμαρχος, όποιος ήθελε μπορούσε να τον επισκεφτεί και να περάσει λίγο χρόνο μαζί του. Ειδικά η θετική αλληλεπίδραση με τα αλογάκια έχει τόσο νοητικά όσο και σωματικά οφέλη. 

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου