27 Μαρτίου 2023

Τα «Παράδοξα» της Ημέρας 27.3.2023

Περί τεχνητής νοημοσύνης: 

Σάλος με την φωτογραφία (αριστερά), δημιουργία εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης, του Πάπα με στυλάτο λευκό μπουφάν.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μιμήθηκε τον ηθοποιό Μόργκαν Φρίμαν στο Bing.

Μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης θα φορούν τα ρούχα της Levi’s.

Φωτογραφία του Πάπα με στυλάτο λευκό μπουφάν 

Ο πάπας Φραγκίσκος με μακρύ, λευκό, στυλάτο μπουφάν; Μια φωτογραφία (επάνω αριστερά) που έγινε viral σε χρόνο ρεκόρ. Μόνο που υπήρχε ένα πρόβλημα… Η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν ήταν αληθινή, ήταν δημιουργία εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης.
Σε αυτή, ο 
πάπας Φραγκίσκος φαίνεται να φορά ένα λευκό, μακρύ, φουσκωτό μπουφάν πάνω από το παραδοσιακό ένδυμα του ποντίφικα και στο στήθος του κρέμεται η αλυσίδα με τον σταυρό του.
Πολλοί χρήστες των social media μπερδεύτηκαν με τη φωτογραφία. Αρκετοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν το μπουφάν του πάπα Φραγκίσκου, σαν να ήταν αληθινή η φωτογραφία. Μοιάζει σαν να γυρίζει βίντεο κλιπ ή να είναι ράπερ της δεκαετίας του ‘90, ήταν κάποια από τα σχόλια.
Πηγή: in.gr

Bing: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μιμήθηκε τον Μόργκαν Φρίμαν 

Μία κρυφή επιλογή του chatbot στη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft, επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλούν με «διάσημες προσωπικότητες» που προσομοιώνει το σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης.
Συντάκτης της ιστοσελίδας Mashable ζήτησε ευθέως από τη μηχανή αναζήτησης 
Bing AI να μπει σε «λειτουργία σελέμπριτι» και να υποκριθεί τον ηθοποιό Μόργκαν Φρίμαν. 
Το ΑΙ αναφέρθηκε πρώτα σε σημαντικά γεγονότα της ζωής του ηθοποιού, χαιρετώντας σε πρώτο πρόσωπο: «Γεια, είμαι ο Μόργκαν Φρίμαν. Είμαι Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός και αφηγητής (…)». 
Στη συνέχεια επιχείρησε να μιλήσει στο ύφος του Φρίμαν, για το νόημα της αγάπης και την καλοσύνη των ανθρώπων: «Μπορούμε να διαλέξουμε αν θα αγαπάμε ή αν θα μισούμε. Αν θα θεραπεύουμε ή θα πληγώνουμε. Αν θα δημιουργούμε ή θα καταστρέφουμε. Μπορούμε να επιλέξουμε αν θα είμαστε μέρος του προβλήματος ή μέρος της λύσης (…) Ας διαλέξουμε σοφά. Ας διαλέξουμε την αγάπη. Ας επιλέξουμε να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας. Σας ευχαριστώ που με ακούσατε» είπε.
Πηγή: kathimerini.gr

Μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για τα ρούχα της Levi’s

Ένα από τα δύο μοντέλα της φωτογραφίας είναι άβαταρ τεχνητής νοημοσύνης και είναι μάλλον αδύνατο να καταλάβει κάποιος τη διαφορά. Είναι το μοντέλο αριστερά στην εικόνα (πηγή φωτό lalaland.ai)

Ο αμερικανικός κολοσσός ένδυσης Levi’s ανακοίνωσε ότι από εδώ και πέρα θα χρησιμοποιεί άβαταρ προϊόν τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης που θα φορούν και θα διαφημίζουν τα ρούχα της εταιρείας. Σύμφωνα με τα στελέχη της Levi’s τα άβαταρ τεχνητής νοημοσύνης θα κάνουν την εμφάνιση τους εντός του 2023 και θα έχουν διαφόρων ειδών σωματότυπους, ηλικία και χρώμα δέρματος ώστε να απευθύνονται στο μέγιστο δυνατό αριθμό πελατών που θα μπορούν να δουν τα ρούχα της εταιρείας σε μοντέλα που έχουν κοινά εμφανισιακά χαρακτηριστικά με αυτούς. 
«Η τεχνητή νοημοσύνη πιθανότατα δεν θα αντικαταστήσει ποτέ πλήρως τα ανθρώπινα μοντέλα για την εταιρεία, αλλά η προσφορά μιας σειράς ψηφιακών μοντέλων θα δημιουργήσει μια πιο προσωπική και περιεκτική εμπειρία αγορών προσφέροντας μια νέα εμπειρία στους πελάτες μας» δηλώνει η δρ. Έϊμι Γκέρσκοφ Μπόουλς επικεφαλής του τμήματος ψηφιακών και ανερχόμενων τεχνολογιών της Levi’s.
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου