19 Μαρτίου 2023

Επιστρέφει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών, θα βρίσκεται ο Παύλος Πολάκης, όπως αποφάσισε ομόφωνα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, κατόπιν εισήγησης του 
προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πήρε πίσω τα περί αποπομπής του από τα ψηφοδέλτια. 
«Ο κ. Πολάκης ήταν και παραμένει το άλλο πρόσωπο του κ. Τσίπρα» σχολιάζει η ΝΔ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
 στην εισήγηση του, σημείωσε πως «ενώ η ημερήσια διάταξη δεν είχε θέματα εσωτερικής λειτουργίας, η επιστολή του συντρόφου Πολάκη μας καλέι να τα συζητήσουμε και μας αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής». Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας «ξεκαθάρισε» ότι «για να διαβούμε τον Ρουβίκωνα της νίκης και της αλλαγής είναι αναγκαία τα διαπιστευτήρια που απαιτεί η πραγματικότητα, που απαιτεί η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και η δημοκρατική παράταξη».

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στη προηγούμενη συνέδριασή της και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Το όργανο έλαβε υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»...

Επισημαίνεται ότι η επιστολή-απολογία του Παύλου Πολάκη, σχετικά με την ανάρτηση η οποία οδήγησε στην παραπομπή του στην Επιτροπή δεοντολογίας, ανέφερε ότι «επ’ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα…» και υπογράμμιζε ότι «προφανώς δεν είχα καμία πρόθεση (όπως οι πρόθυμες γραφίδες των συστημικών ΜΜΕ έσπευσαν υποβολιμαία να υποστηρίξουν) να αμφισβητήσω τον Αλεξη Τσιπρα, τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012 και συνεχίζω να στηρίζω στη μάχη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη τόπος».

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη δημοσιοποίηση της ομόφωνης απόφασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει τον Παύλο Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος, ήταν άμεση: Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Με τα όσα τραγελαφικά έγιναν με τον κ. Πολάκη, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά, ότι ο “πολακισμός” είναι ταυτισμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μία από τις γνωστές κωλοτούμπες του, πήρε πίσω τα περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια του κ. Πολάκη, δίχως ο βουλευτής να πάρει πίσω τις αθλιότητες που είχε αναρτήσει για δημοσιογράφους και δικαστές. Πρόκειται για την πιο τρανταχτή διάψευση κάποιων που διαφήμιζαν υποτιθέμενη στροφή του κ. Τσίπρα προς το κέντρο, αφού κέντρο και Πολάκης δεν χωρούν στην ίδια πρόταση. Ο κ. Πολάκης ήταν και παραμένει το άλλο πρόσωπο του κ. Τσίπρα».

Και δυο σχόλια από το Protagon.gr:

Σε άρθρο του με τίτλο "Πολάκης: Ο σταυραετός που έγινε μπαλαρίνα" ο Δημήτρης Ευθυμάκης σχολιάζε νωρίτερα ειδικά για τον Πολάκη: 
"Αφήστε στην άκρη τα πολιτικά. Αν θα τον συγχωρέσουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας ή όχι, αν θα τον ξαναβάλουν υποψήφιο βουλευτή ή όχι. Καμιά αξία δεν έχουν αυτά, μπροστά στο θρηνητικό θέαμα ενός σταυραετού που μεταμορφώθηκε σε μπαλαρίνα ή σε πετροπέρδικα και σούρνεται ανάμεσα στα βραχάκια κολλώντας τα φτερά της στο χώμα για να γίνει ένα με αυτό και να γλιτώσει από την αλεπού. Εκτός κι αν δεν ήταν ποτέ σταυραετός, αλλά τον παρίστανε". 

Σε άρθρο του με τίτλο "Τσίπρας – Πολάκης: Για πάντα μαζί" ο Αλέκος Παπαναστασίου σχολιάζει: 
Η επιστροφή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε και το πολιτικό αξίωμα ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Πολάκης, παρά τις όποιες επικοινωνιακές προσπάθειες να φανούν διαφορετικοί, εδώ και χρόνια είναι ένα, δύο ενσαρκώσεις του ίδιου ακριβώς πνεύματος. Ουσιαστικά ο ένας συμπληρώνει μαεστρικά τον άλλον.
Το έργο της μεθοδευμένης επιστροφής του παραστρατημένου αδελφού ή του άσωτου υιού, δεν είναι απλώς μια δικαίωση για τον αψύ Σφακιανό, είναι και μια πράξη αυτοτογνωσίας για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Και μια παραδοχή πως ό,τι κι αν λένε οι επικοινωνιολόγοι που εργάζονται για σένα, ποτέ δεν μπορείς να αρνηθείς αυτό που πραγματικά είσαι.
Στον ΣΥΡΙΖΑ έκριναν σωστά ότι ο κ. Πολάκης και η αντίληψη που λέει πως όποιος βρίζει πιο χυδαία δικαιούται να διώκει τους αντιπάλους του με δικούς του δικαστές και φοροελεγκτές, δεν θα ήταν ποτέ δυνατό να αυτονομηθεί από το κόμμα. Γιατί πολύ απλά είναι η ταυτότητά του".

Πηγές: Με στοιχεία από kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Protagon.gr
Το σκίτσο είναι του Χρήστου Παπανίκου.

Σχετικές αναρτήσεις:
Εκτροχιάζεται ο Πολάκης και «θέτει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης» (26.2.2023) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου