31 Μαρτίου 2023

Ερωτήματα για τη βίλα Ραγκούση στην Πάρο

Με 13 διαφορετικά ονόματα γίνεται η ενοικίαση της βίλας Ραγκούση στην Πάρο. «Δηλώνει ετησίως έως €11.463 που αντιστοιχούν σε ενοίκια έξι ημερών για τη βίλα. Πόσα πραγματικά εισπράττει από την αξιοποίηση του ακινήτου;» ερωτά η ΝΔ - Τι απαντά ο ίδιος.

Στο ζήτημα της βίλας του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο, που χρηματοδοτήθηκε από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, επανέρχεται η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας τον βουλευτή αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «πετάνε υποκριτικά την μπάλα στην εξέδρα».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου, η ΝΔ θέτει οκτώ «αμείλικτα» ερωτήματα προς τον βουλευτή και πρώην υπουργό για το ακίνητο. .

Μεταξύ άλλων, η ΝΔ αναφέρει ότι με βάση τα όσα δηλώνει στο «πόθεν έσχες» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να ενοικιάζει τη βίλα του κατά μέσο όρο μία εβδομάδα τη σεζόν - και απευθύνει το ερώτημα 
«πόσα πραγματικά εισπράττει από την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου και γιατί  διαφημίζει τη βίλα με 13 διαφορετικά ονόματα σε διάφορες πλατφόρμες;»

Σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση, αναφέρει η ανακοίνωση, το ακίνητο είναι 200 τετραγωνικά, αλλά στις πλατφόρμες ενοικίασης δηλώνονται 450 τ.μ. «Πώς από 200 τ.μ. το υπερπολυτελές ακίνητο έγινε 450 τ.μ.; Έγινε κάποιου είδους νομιμοποίηση; Πότε και με ποιες διατάξεις;» 

Η ΝΔ θέτει επίσης ζητήματα κάλυψης του δανείου από το πόθεν έσχες αλλά και δήλωσης των μισθωμάτων στην εφορία, «Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι να αξιοποιεί ο κ. Ραγκούσης πόρους που προορίζονται για αδύναμους συμπολίτες μας προκειμένου να χτίσει βίλα με πισίνα, την οποία εκμεταλλεύεται οικονομικά ως υπερπολυτελές τουριστικό κατάλυμα;» καταλήγει στην ανακοίνωσή της.


Ραγκούσης: Θα προκαλέσω ο ίδιος έλεγχο της υπόθεσής μου 

Ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία, όπου μεταξύ άλλων δηλώνει ότι: 
"ως μέλος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, κατά την πρώτη συνεδρίασή της, ως νέας ειδικής επιτροπής που ελέγχει τις δηλώσεις πόθεν έσχες των βουλευτών, θα προκαλέσω ο ίδιος τον έλεγχο της υπόθεσής μου, προσκομίζοντας και όλα τα στοιχεία που τυχόν θα μου ζητηθούν". 

"Στην ίδια συνεδρίαση όμως θα καλέσω να γνωστοποιηθούν και να ελεγχθούν το ίδιο και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και οι υπουργοί της ΝΔ για υποθέσεις τους, ιδίως που αφορούν την πορεία εξέλιξης και ρυθμίσεων έως και 12 εκατομμύρια ευρώ ατομικών τους δανείων"...


Η βίλα Full Μoon

H Villa Full Μoon, όπως είναι η ονομασία της βίλας Ραγκούση η οποία είναι καταχωρημένη στις περισσότερες πλατφόρμες ενοικίασης πολυτελών κατοικιών αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά ακίνητα του νησιού. 
Είναι χτισμένη στον ορεινό οικισμό Κώστος στην κεντρική Πάρο, 7 χλμ από την Παροικιά, Χαρακτηρίζεται από την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική της και την «απέριττη πολυτέλεια» συνθέτοντας ιδανικό σκηνικό χαλάρωσης για τους επισκέπτες.

Διαθέτει έξι κρεβατοκάμαρες, περιλαμβάνει εξωτερική πισίνα, κήπο, εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου και είναι πλήρως εξοπλισμένη με πανάκριβες οικοσκευές και τα τελειότερα οπτικοακουστικά συστήματα. Οι πελάτες της δε, στη πλειονότητα τους ξένοι εύποροι τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη (
την προτιμούν οικογένειες από τη Γαλλία και την Αγγλία), εντυπωσιάζονται όταν μαθαίνουν ότι επέλεξαν για την διαμονή τους κατοικία που ανήκει σε στέλεχος πρώην αριστερής κυβέρνησης. Έχει minimum stay 5-7 βραδιές προς 2.200 ευρώ τη νύχτα τους μήνες αιχμής.

Στους καταλόγους των τουριστικών πρακτορείων που μανατζάρουν τη βίλα του Γιάννη Ραγκούση περιλαμβάνονται και οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που πωλούνται έξτρα, όπως η παροχή ιδιωτικού σκάφους. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμη να χρησιμοποιήσουν το μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται μέσα στην ίδια έκταση, να παίξουν τένις ή απλώς να χαλαρώσουν στη μεγάλη πέτρινη βεράντα με τις ξαπλώστρες και τα ανάκλιντρα δίπλα στην πισίνα.

Πηγή: Στοιχεία από protothema.gr

Σχετικές αναρτήσεις μας:
Βίλα Ραγκούση στην Πάρο, μόνο για… κροίσους! (11.8.2019)
Γ. Ραγκούσης: Μας κυβερνούν τα λεφτά! (22.9.2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου