12 Μαρτίου 2023

Η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη από αναρχικούς «μπράβους της νύχτας»

Ομάδα ατόμων επιτέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, έξω από εστιατόριο, στην οδό Βαλτετσίου, στα Εξάρχεια. Οι άγνωστοι τον προπηλάκισαν και ένα άτομο τον χτύπησε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και την μεταφορά του για εξετάσεις στον «Ευαγγελισμό» όπου διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας. Σε «μπράβους της νύχτας» απέδωσε την επίθεση εναντίον του, ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ήταν «αναρχικοί» που ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

O Γιάνης Βαρουφάκης απέδωσε την επίθεση εναντίον του σε «μπράβους» της νύχτας. Σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε:

Yanis Varoufakis @yanisvaroufakis
Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!

Ανακοίνωση για την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη εξέδωσε και το ΜέΡΑ25 κάνοντας λόγο για «θρασύδειλη φασιστική επίθεση από προβοκάτορες τραμπούκους» σημειώνοντας: «εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ»

Η άποψη της Αστυνομίας: Συνελήφθη από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας ένας 17χρονος που φέρεται ότι συμμετείχε στην επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά τρία άτομα και αναμένεται η σύλληψη και των άλλων δύο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτηση του στο Twitter έγραψε:

Τάκης Θεοδωρικάκος @theodorikakosp
Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ οι δράστες της επίθεσης στον Πρόεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν δεν βολεύει κάποιους...

Τι συμπέρασμα βγάζουμε από όλα αυτα; Ότι η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη έγινε από αναρχικούς που έμοιαζαν με μπράβους; Κάτι δεν κολλάει... Για ποιον λόγο λοιπόν ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 προσπαθεί να νομιμοποιήσει αυτούς που του επιτέθηκαν και τον έστειλαν στο νοσοκομείο, υποστηρίζοντας ότι ήταν "Μπράβοι της Νύχτας";


Ας δούμε όμως δυο απόψεις από το protagon.gr:

Γράφει, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Γιαννακίδης σε άρθρο του στο protagon.gr με τίτλο "Ο Βαρουφάκης και πώς μπορεί η χώρα να γίνει άνω-κάτω":
(...) Ο Βαρουφάκης έσπευσε να το ξεκαθαρίσει: δεν ήταν αριστεροί, δεν ήταν κομμουνιστές, μήτε αναρχικοί, ήταν μπράβοι της νύχτας. Λογικό, θα ήταν δύσκολο να πει ότι δέχθηκε επίθεση από τους ανθρώπους που περιμένει να τον κρατήσουν μέσα στη Βουλή.
Ο εκπρόσωπος του ΜΕΡΑ25 μίλησε για προβοκάτσια. Τι είδους προβοκάτσια θα μπορούσε να προβλέπει επίθεση στον Βαρουφάκη; Ενδεχομένως μία που σκοπό θα είχε να πλήξει την κυβέρνηση. Αν μη τι άλλο, το να σπάνε τη μύτη ενός πολιτικού αρχηγού στο κέντρο της πρωτεύουσας, θέτει υπό αμφισβήτηση όλες τις διακηρύξεις περί ασφάλειας, δυναμώνει την πολιτική ένταση και καλλιεργεί κάτι από το κλίμα ανωμαλίας παρελθoυσών δεκαετιών.
Διαβάσαμε και άλλες ανοησίες. Ας πούμε, για κυβερνητικό σχέδιο αποπροσανατολισμού, για παρακρατικούς, δράστες που είχαν το κούρεμα ασφαλίτη κλπ.
Το συμπέρασμα; Αν δεν τους ταυτοποιούσαν άμεσα, θα ακούγαμε τέρατα. Μπορεί και να τα βλέπαμε στους δρόμους. Και από την άλλη, καταλαβαίνεις πόσο εύκολο είναι να γίνουν τα πράγματα άνω κάτω στη χώρα. Πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζεις.

Γράφει, μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Ευθυμάκης σε άρθρο του στο protagon.gr, με τίτλο "Γιατί τους προστατεύει ο Βαρουφάκης;":
Για ποιον λόγο ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 δεν λέει αυτό που όλοι γνωρίζουν για τα Εξάρχεια; Προς τι η ανάγκη του να νομιμοποιήσει αυτούς που του επιτέθηκαν και τον έστειλαν στο νοσοκομείο;
(...) Ότι τα «παιδιά» αυτών των ομάδων, παρά τον επιφανειακά πολιτικό αυτοπροσδιορισμό τους, στην πραγματικότητα δρουν ως κανονικές συμμορίες είναι ηλίου φαεινότερο. Ότι αυτές οι συμμορίες είναι που τα σπάνε σε κάθε πορεία επιτιθέμενες στην αστυνομία, το ξέρει κι η Κουτσή Μαρία. Ότι υπάρχει οργανική διασύνδεση αυτών των ομάδων τόσο με ποινικούς όσο και με χούλιγκανς είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης.
Μετά ταύτα, το να πάει ένας πολιτικός αρχηγός σε ταβέρνα των Εξαρχείων να φάει, δίχως μάλιστα την αστυνομική του συνοδεία, αποτελεί αποκοτιά πρώτου μεγέθους και ολοφάνερη άγνοια κινδύνου. Ειδικά αυτές τις μέρες που οι κάθε λογής αντισυστημικοί και τιμητές έχουν πάρει τ’ απάνω τους λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη.
Χαζομάρα και όχι γενναιότητα είναι επίσης η απόπειρα του, αντί να φύγει όταν άρχισαν να τον κράζουν, να πάει προς το μέρος τους για να συζητήσει μαζί τους...
Όταν όμως τις τρώει άσχημα, πάει με σπασμένη μύτη στον Ευαγγελισμό και στην συνέχεια προσπαθεί να πει στην κοινή γνώμη ότι δεν τον έδειραν «αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος, αλλά μπράβοι της Νύχτας που φαινόντουσαν κιόλας», τότε –να με συμπαθά ο πολιτικός αρχηγός- αλλά είναι ντιπ γελοίος. Νομιμοποιεί τους φασίστες που τον έδειραν, μόνο και μόνο διότι πιστεύει ότι οι παροικούντες στα Εξάρχεια θα ‘πρεπε να συμπαθούν τον ίδιο και το κόμμα του. (...)

Το ερώτημα: Μετά από όλα αυτά που συνέβησαν ο καθένας ας δώσει τις δικές του απαντήσεις στο ερώτημα: Γιατί ο Γιάνης Βαρουφάκης παρά την «θρασύδειλη φασιστική επίθεση» που δέχθηκε εμμένει στην άποψή του; Όταν μάλιστα ο 
φασισμός μπορεί να υπάρχει και στα δυο άκρα. Προσπαθεί πράγματι να ψαρέψει (ψηφοφόρους) σε θολά νερά; 

afirimeno.com
Με στοιχεία από Protagon.gr, Twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου