14 Δεκεμβρίου 2013

Συνέδριο Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Μέτωπο κατά της λιτότητας και του φασισμού

Ένα αποφασιστικό βήμα μπρος, στην κατεύθυνση της συγκρότησης πανευρωπαϊκού μετώπου κατά της λιτότητας και του φασισμού στην Ευρώπη, γίνεται, σύμφωνα με την «Αυγή», αυτές τις ώρες στη Μαδρίτη, στο 4ο Συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, οι εργασίες του οποίου αναμένεται να κορυφωθούν με την επικύρωση της ευρω-υποψηφιότητας Τσίπρα. 

«Χρειαζόμαστε μια νέα πανευρωπαϊκή κοινωνική συμφωνία, που να καταπολεμά την ανεργία και τις ανισότητες», είπε χειροκροτούμενος από το βήμα του 4ου Συνεδρίου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο Αλέξης Τσίπρας.

«Οι ευρωπαικές εκλογές είναι σύντομα και η αλλαγή θα έρθει», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όπως εξήγησε: «Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη της ανακατανομής του πλούτου και της αλληλεγγύης των λαών». «Η διαδικασία της αλλαγής, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας διαβεβαιώσω, έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει ένα βήμα από την εξουσία», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

Κατακεραύνωσε στη συνέχεια τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που όπως σημείωσε «θέτουν σε κίνδυνο την δημοκρατία», την ίδια στιγμή που απαιτούν όλο και περισσότερα βάρβαρα μέτρα λιτότητας. Αναφέρθηκε στην ανάγκη ανατροπή της μονεταριστικής πολιτικής, που εφαρμόζεται στην ευρωζώνη για την προστασία του ευρώ, αλλά όχι της κοινωνίας, που πλήττεται από αυτή την πολιτική.


Πηγή: http://www.avgi.gr 14.12.2013

1 σχόλιο:

  1. Τελικά με 84% ανακηρύχθηκε υποψήφιος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν ο Αλέξης Τσίπρας. "Αντιπροσωπεύουμε τις δυνάμεις της προόδου και της εργασίας και θα νικήσουμε" δήλωσε.
    Πηγή:www.avgi.gr 15.12.2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή