18 Οκτωβρίου 2014

Προβληματισμός και στον ΣΥΡΙΖΑ από την άνοδο των spreads

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και το απότομο φρένο που αναγκάστηκε να πατήσει η κυβέρνηση στις υποσχέσεις της για απεμπλοκή από Μνημόνια και τρόικα, τα φίδια άρχισαν να ζώνουν και την αξιωματική αντιπολίτευση, αναφέρεται σήμερα σε άρθρο στα "Νέα". 
Το σχετικό απόσπασμα:

Φοβού τα spreads. Παράλληλα οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και τα προειδοποιητικά αλλά σαφή μηνύματα των αγορών έχουν κόψει την φόρα και στην αξιωματική αντιπολίτευση. Στην Κουμουνδούρου αντιλαμβάνονται ότι οι διαβεβαιώσεις περί σκληρής και επιθετικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μπορεί να φανούν στα μάτια των πολιτών ως απλά ευχολόγια. Το απότομο φρένο που αναγκάστηκε να πατήσει η κυβέρνηση στις υποσχέσεις της για απεμπλοκή από Μνημόνια και τρόικα δεν θορύβησε την Κουμουνδούρου λιγότερο από ό,τι το Μαξίμου. Την αξιωματική αντιπολίτευση άρχισαν να τη ζώνουν φίδια. Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι σε όσο πιο καλή κατάσταση παραλάβει την ελληνική οικονομία τόσο πιο εύκολα θα μπορέσει να διαχειριστεί το θέμα του χρέους. Ομως, μέσα σε τρεις ημέρες η χώρα είδε τα spreads να επιστρέφουν στον... Θεό και τα σενάρια περί χρεοκοπίας να ξαναφουντώνουν.

Αντιπολίτευση εκ των έσω. Ενας ακόμη παράγων που φοβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ σχετίζεται με τις αντιδράσεις της εσωκομματικής του αντιπολίτευσης. «Ενα ατύχημα μπορεί να μας πάει πολύ πίσω» αναφέρουν προβεβλημένα στελέχη που ζυγίζουν τις λέξεις τους. Η Αριστερή Πλατφόρμα στην Κουμουνδούρου βρίσκεται περίπου σε καταστολή. Αυτό όμως δεν συμβαίνει τυχαία ούτε αποδίδεται μόνο στην προσδοκία της εξουσίας και της ανάληψης κάποιας κυβερνητικής ευθύνης. Η ηγεσία του κόμματος για να ηρεμήσει τα πνεύματα στο εσωτερικό έχει προχωρήσει σε δεσμεύσεις προς την πλευρά Λαφαζάνη ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκπτώσεις, τουλάχιστον ως προς τα προγραμματικά του ΣΥΡΙΖΑ.
Το συγκεκριμένο θέμα άπτεται και του ζητήματος των συνεργασιών... 

Πηγή: www.tanea.gr 18.10.2014 
Ολόκληρο το άρθρο στο: 
http://www.tanea.gr/news/politics/article/5170787/ta-fidia-zwnoyn-thn-koymoyndoyroy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου