7 Απριλίου 2015

Σύντομες ειδήσεις της ημέρας 7.4.2015

(upd) Σε πεδίον μάχης με βροχή από μολότοφ και φωτοβολίδες έχουν μετατρέψει ομάδες αντιεξουσιαστών τους δρόμους έξω από το Πολυτεχνείο. Τα σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν μετά από πορεία διαμαρτυρίας από τα Προπύλαια προς τη Βουλή. Μετά την πορεία ομάδες κουκουλοφόρων κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείο. Στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα έβαλαν φωτιές σε κάδους φτιάχνοντας πύρινα οδοφράγματα. Κουκουλοφόροι πυρπόλησαν και δύο αυτοκίνητα. 
tanea.gr 

O υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Πάνος Καμμένος, μέσω συνέντευξής του στη βρετανική εφημερίδα «The Times», προειδοποιεί ότι αν η Ελλάδα εκδιωχθεί ή αναγκαστεί να βγει από την Ευρωζώνη τότε «κύματα μεταναστών χωρίς χαρτιά, συμπεριλαμβανομένων ριζοσπαστικών στοιχείων, θα ξεχυθούν από την Τουρκία, οδεύοντας προς την καρδιά της Δύσης».
Περισσότερα: Π. Καμμένος: Δηλώσεις περί "τζιχαντιστών" και πάλι 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάλεσε την κυβέρνηση της Ελλάδας να «δεσμευθεί πλήρως» στις τεχνικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για την εκταμίευση περαιτέρω δόσεων από το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, ο Νέιθαν Σιτς, υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ αρμόδιος για διεθνείς υποθέσεις, έστειλε το μήνυμα αυτό κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον. 
tovima.gr 

Κρεμλίνο: Στη συνάντηση Πούτιν - Τσίπρα θα συζητηθεί όλο το φάσμα των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας. Όμως, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις σχετικά με δημοσιεύματα, που έφεραν την ελληνική πλευρά να συζητά «νέα δάνεια», ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αντόν Σιλουάνοφ είπε ότι «προς το παρόν δεν έχουν απευθυνθεί στην πλευρά μας και αυτό το ζήτημα δεν το συζητήσαμε». 
tanea.gr 

Με ψήφους 156 υπέρ, 72 κατά, και 22 «παρών» (από Ποτάμι και ΚΚΕ), αποφασίστηκε από τη Βουλή σε ψηφοφορία που διεξήχθη στις 2:30 σήμερα τα ξημερώματα, μετά από μια θυελώδη πολύωρη συνεδρίαση, η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια. 
kathimerini.gr 

Eπιστρέφονται από αύριο, με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα. 
ethnos.gr

«Η συμμετοχή στην Ευρωζώνη είναι εγγύηση για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ελλάδος», τόνισε ο Επίτροπος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Αβαμόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν τα θέματα της μεταναστευτικής πολιτικής, επί των οποίων διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων.
kathimerini.gr 


"Το χρέος το οποίο συνδέεται με τις γερμανικές αποζημιώσεις ανέρχεται στα 278,7 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 10,3 δισεκατομμύρια είναι το λεγόμενο «αναγκαστικό δάνειο» και όλα τα υπόλοιπα ποσά έχουν σχέση με αποζημιώσεις που αφορούν ιδιώτες ή υποδομές".Το δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Δημ. Μάρδας, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της νεοσυσταθείσας Επιτροπής για το λογιστικό έλεγχο του χρέους.
kathimerini.gr 

"Αυξάνονται κατά 10,91% οι κατώτατες αμοιβές, (650 ευρώ μεικτά ο μηνιαίος μισθός για τους υπαλλήλους και 29,05 ευρώ μεικτά το ημερομίσθιο για τους εργατοτεχνίτες) από την 1η Οκτωβρίου του 2015, ενώ αίρονται οι μισθολογικές διακρίσεις με βάση την ηλικία των εργαζομένων". Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε επιστολή την οποία απέστειλε την Τρίτη, προς τους κοινωνικούς εταίρους, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πάνος Σκουρλέτης, με την οποία τους καλεί σε τριμερή για τα θέματα του γενικού κατώτατου μισθού και των συλλογικών διαπραγματεύσεων. 
tanea.gr 

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της Πρίστινας «Kosova Klan» από κοινού με τον υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, ανέφερε: «Προέχει η ενοποίηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο εάν η ΕΕ συνεχίσει να κλείνει την πόρτα στο Κόσοβο, τότε οι δύο χώρες είναι αναγκασμένες να προχωρήσουν στην ενοποίηση τους με τον κλασικό τρόπο».
tanea.gr 






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Προσοχή,
    Εφαρμογή για μια γρήγορη και εύκολη δάνειο για να πληρώσει μακριά τους λογαριασμούς, Χριστούγεννα δάνειο,
    Στεγαστικό δάνειο, δάνειο εξυγίανσης και να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση ή
    εκ νέου χρηματοδότηση των σχεδίων σας σε μια φθηνότερη επιτόκιο του 3%.
    Να επικοινωνήσετε μαζί μας σήμερα μέσω :( Zenithbankfundingplc@gmail.com) με δάνειο
    ποσό που απαιτείται. Είμαστε πιστοποιημένοι, που έχει καταχωρηθεί και νόμιμο δανειστή.
    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σήμερα, αν σας ενδιαφέρει να πάρει αυτό το δάνειο, επικοινωνήστε μαζί μας
    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία δανείου, διαδικασία όπως και οι όροι του δανείου και
    συνθήκες και πώς το δάνειο θα μεταφερθούν σε εσάς. Χρειαζόμαστε επειγόντως σας
    ανταπόκριση, αν σας ενδιαφέρει.
    Πρώτη πληροφορίες που απαιτούνται από εσάς:

    Πλήρης ονόματα: ............
    Ποσό που απαιτείται ως Δανείου: ......... ..
    Αριθμός Τηλεφώνου: ............
    Διάρκεια: ............
    Χώρα: .............
    Πολιτεία / Επαρχία: ...............
    Μηνιαίο Εισόδημα: ..........
    Οικογενειακή Κατάσταση: ......... ..
    Ηλικία / Φύλο: ............ ..
    Σκοπός: ............ ..

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλες οι απαντήσεις θα πρέπει να διαβιβάζονται:
    Zenithbankfundingplc@gmail.com
    για γρήγορη επεξεργασία.
    Ευχαριστώ.

    C.E.O / Zenith Bank Plc ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή