8 Απριλίου 2015

Σύντομες ειδήσεις της ημέρας 8.4.2015

(upd2) Κυριαρχεί στα ΜΜΕ το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και η συνάντησή του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλ. Πούτιν. Το σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή από την Καθημερινή.

Καλές προθέσεις χωρίς απτά αποτελέσματα το ταξίδι στη Μόσχα. Η ελληνική πλευρά δεν έθεσε αίτημα για οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια. Το εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα παραμένει. Ενδιαφέρον για συμμετοχή Ρώσικων εταιρειών στις ιδιωτικοποιήσεις. Συζητήσεις για διαδρομή του αγωγού Turkish Streamθα από την Ελλάδα.
Περισσότερα στο: Καλές προθέσεις χωρίς απτά αποτελέσματα το ταξίδι στη Μόσχα

Δυσθυμία στους Eυρωπαίους προκαλεί το ταξίδι Τσίπρα. Εν μέσω αντιπαράθεσης με τους δανειστές ο Έλληνας πρωθυπουργός προκαλεί έντονη ανησυχία στις Βρυξέλλες με την επίσκεψή του στη Μόσχα. Προειδοποίηση Σουλτς προς Τσίπρα να μην δεχθεί οικονομική βοήθεια από το Κρεμλίνο και «να μην διακινδυνεύσει την ενότητα των ευρωπαίων» έναντι της Μόσχας στο ουκρανικό ζήτημα.
Deutsche Welle 

Κατά την επίσκεψη στη Μόσχα, στις 8 και 9 Απριλίου 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, «οι συνομιλίες του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλ. Πούτιν και τον πρωθυπουργό Ντ. Μεντβέντεφ, θα περιλαμβάνουν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως, μεταξύ άλλων, ζητήματα εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, επενδύσεων, ενέργειας, τουρισμού και μορφωτικής - πολιτιστικής συνεργασίας, εν όψει και των εκδηλώσεων του αμοιβαίου Αφιερωματικού Έτους 2016 Ελλάδας- Ρωσίας».
tovima.gr 

Σκηνικό πλήρους απόκλισης στις συζητήσεις με τους δανειστές περιέγραψε το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημ. Στρατούλης επισημαίνοντας ότι οι εταίροι επιμένουν να βάζουν τέσσερα ζητήματα (ασφαλιστικό, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις, αυξήσεις φόρων) που αποτελούν όμως «κόκκινες γραμμές» της ελληνικής κυβέρνησης.
ethnos.gr 

Έντονες αντιδράσεις από τον χώρο της αντιπολίτευσης προκάλεσε η δημοσιοποίηση δυο τηλεοπτικών τρέιλερ, αντικείμενο των οποίων είναι η προβολή της πρωτοβουλίας της προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντοπούλου, να συσταθεί "Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους".

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος της Γερμανίας, ερωτηθείς σχετικά με τις εκτιμήσεις ότι οι πολεμικές αποζημιώσεις ανέρχονται σε 287,7 δισ. ευρώ, απάντησε: «Ειλικρινά, βρίσκω ότι είναι βλακώδεις» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσει μεγαλύτερα περιθώρια από τους εταίρους της στην ευρωζώνη, ώστε η Αθήνα να ξεπεράσει την κρίση κρατικού χρέους που αντιμετωπίζει. 
tanea.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου