8 Απριλίου 2015

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, συνθήματα σε τοίχους γύρω από τη Βουλή

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν χθες οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο. Είχε προηγηθεί πορεία διαμαρτυρίας από τα Προπύλαια προς το Σύνταγμα και τη Βουλή. Προτού απομακρυνθούν οι διαδηλωτές από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου, έγραψαν συνθήματα με σπρέι σε τοίχους που βρίσκονται γύρω από τη Βουλή.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και του νόμου για τους κουκουλοφόρους, την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού καθώς και την ικανοποίηση αιτημάτων των κρατουμένων.

Στο χώρο του Πολυτεχνείου οι αντεξουσιαστές έστησαν οδοφράγματα, έκαψαν κάδους, ενώ πετούσαν πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες «απαντούσαν» με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Στην οδό Στουρνάρη δύο παρκαρισμένα οχήματα "παραδόθηκαν" στις φλόγες, όπως και μέρος της σκαλωσιάς, που είχε τοποθετηθεί για να σβήσουν οι ειδικοί το γκράφιτι. 

Σημείωση: Απλά θυμηθήκαμε το πρόσφατο άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, στη εφημερίδα "Τα Νέα" με τίτλο "Νοείται Αριστερά του Τίποτα;"

Πηγή: Στοιχεία από www.kathimerini.gr
Φωτογραφίες: Γιάννης Μπαρδόπουλος

Σχετική ανάρτηση:
Νοείται Αριστερά του Τίποτα;






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου