10 Ιουνίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 10.6.2015

Ενα θρίλερ εξελίχθηκε στις Βρυξέλλες σχετικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Τελικά λίγο μετά τις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι η συνάντηση έκλεισε για τις 10 το βράδυ. 
tovima.gr 

Επέκταση του προγράμματος κατά εννέα μήνες, έως τον Μάρτιο του 2016, οπότε ολοκληρώνεται και το πρόγραμμα του ΔΝΤ, ζητάει η ελληνική κυβέρνηση, όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. 
kathimerini.gr 

Εφικτή "περισσότερο από ποτέ" είναι μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, εκτίμησε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί από τις Βρυξέλλες. 
ethnos.gr

Την αύξηση του ορίου του ELA κατά 2,3 δισ. ευρώ αποφάσισε σήμερα το απόγευμα το Δ.Σ. της ΕΚΤ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση ορίου τους τελευταίους 4 μήνες. Έτσι το όριο για την άντληση ρευστότητας για τις εγχώριες τράπεζες διαμορφώνεται στα 83 δισ. ευρώ από 80,7 δισ. ευρώ
kathimerini.gr 

Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ μπορεί να είναι ικανοποιημένη εάν η Ελλάδα υλοποιήσει τουλάχιστον μία μεταρρύθμιση από αυτές που ζητούν οι πιστωτές, προκειμένου να ανοίξει την πόρτα σε κεφάλαια διάσωσης, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν καλά τις γερμανικές θέσεις και τις οποίες επικαλείται το δίκτυο Bloomberg. 
tovima.gr 

Με πλειοψηφία 14-11 κρίθηκαν αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι περικοπές επικουρικών και κύριων συντάξεων του ιδιωτικού τομέα. 
naftemporiki.gr

Η πυρκαγιά στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και βρίσκεται στο τελικό στάδιο κατάσβεσής της, αναφέρει το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 
kathimerini.gr 

Ενδιαφέρον για την ανάληψη της εκμετάλλευσης του λιμανιού κρουαζιέρας στο Λαύριο έχει εκδηλώσει προς το ΤΑΙΠΕΔ η διοίκηση της Celestyal Cruises (πρώην Louis), η οποία άλλωστε είναι υπεύθυνη για το 90% της συνολικής δραστηριότητας home porting (αφορά κρουαζιέρες που έχουν ως αφετηρία τους ελληνικά λιμάνια) στην Ελλάδα.
kathimerini.gr 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου