11 Ιουνίου 2015

Yποβάθμιση της Ελλάδας από S&P στην κατηγορία CCC

Σε υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας προχώρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης η Standard & Poor's στην κατηγορία CCC από CCC+ και με αρνητική προοπτική, «δεδομένου του ρίσκου περαιτέρω επιδείνωσης της ρευστότητας, τόσο για την ίδια τη χώρα όσο και τις ελληνικές τράπεζες», όπως ανέφερε ο οίκος στην ανακοίνωσή του. 

Σύμφωνα με την S&P, η απόφαση της Ελλάδας να καθυστερήσει την πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ που έληγε στις 5 Ιουνίου φαίνεται να καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στις συντάξεις και στις εσωτερικές δαπάνες έναντι των υποχρεώσεων εξυπηρέτησης του χρέους.

Επιπλέον, ο οίκος προειδοποιεί ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών, «η ελληνική κυβέρνηση πιθανότατα θα κηρύξει στάση πληρωμών μέσα στους επόμενους 12 μήνες». «Κατά την άποψή μας εάν δεν υπάρξει βελτίωση στις προβλέψεις για το ελληνικό ΑΕΠ και βαθιές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα, το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο», επισημαίνει η S&P.

Επίσης, η αβεβαιότητα γύρω από τις σχέσεις της χώρας με τους πιστωτές της και την ευρύτερη πολιτική σταθερότητα επιβαρύνει την οικονομική δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος οίκος, S&P, δυο μήνες περίπου πριν (στις 15.4.2015), είχε υποβαθμίσει και πάλι την ελληνική οικονομία στην κατηγορία CCC+ από Β- προηγουμένως.

Πηγή: www.naftemporiki.gr 11.06.2015
Περισσότερα στο: Yποβάθμιση της Ελλάδας από S&P

Σχετική ανάρτηση:
Υποβάθμιση της Ελλάδας και από S&P






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου