4 Ιουνίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 4.6.2015

(upd) Παράταση στο θρίλερ της διαπραγμάτευσης. Στην πλέον κρίσιμη φάση της και με αβέβαιη την τελική έκβαση εισέρχεται η –με στοιχεία θρίλερ– διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους εταίρους, καθώς χθες αποφασίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ να έχουν, αύριο Παρασκευή, νέα συνάντηση, στην οποία αναμένεται να είναι παρών και πάλι ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. 
kathimerini.gr 

«Προτάσεις ακραίες δεν γίνονται αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση», είπε στους συνεργάτες του ο πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες. 
kathimerini.gr 

H γερμανική εφημερίδα Welt αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη βελγική πρωτεύουσα δεν επέφεραν πρόοδο, ακόμη κι αν οι συμμετέχοντες τις χαρακτήρισαν εποικοδομητικές. 
Deutsche Welle
Σχετική ανάρτηση: Welt: «Χωρίς αποτέλεσμα οι "εποικοδομητικές" συζητήσεις» 


Ομοβροντία πυρών κατά των προτάσεων που εμφάνισαν οι δανειστές, υπήρξε στην Βουλή από πρωτοκλασάτους υπουργούς όπως ο Π. Λαφαζάνης, ο Π. Σκουρλέτης και οΔ. Στρατούλης. Μάλιστα ο τελευταίος δήλωσε αναφορικά με τις μειώσεις συντάξεων και την κατάργηση του ΕΚΑΣ που ζητούν οι εταίροι, ότι «αυτά δεν περνάνε» και ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και δημοκρατικές διέξοδοι από την «επαίσχυντη και κατάπτυστη προτεινόμενη συμφωνία». 
 tovima.gr 

Η δήθεν πετυχημένη διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα κατέρρευσε χθες βράδυ, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας παράλληλα «να τελειώσουν και οι ανοησίες για εκλογές» και καλώντας τον Πρωθυπουργό «να προσέλθει στη μεγάλη εθνική συνεννόηση» που έχει προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση. 
naftemporiki.gr 

Πρωτογενές πλεόνασμα 0,6% του ΑΕΠ για φέτος, 1,5% του ΑΕΠ το 2016, στο 2,5% του ΑΕΠ για το 2017 και στο 3,5% του ΑΕΠ το 2018 προβλέπει η πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές, την οποία αποκαλύπτει η «Καθημερινή» 

Το ΔΝΤ θα επιτρέψει στην Αθήνα να αποπληρώσει όλες μαζί τις δόσεις του Ιουνίου στο τέλος του μήνα. Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εφ όσον η Αθήνα υποβάλλει το σχετικό αίτημα, το ΔΝΤ δείχνει διατεθειμένο να το εγκρίνει, παρέχοντας κάποιο βαθμό ευελιξίας στην ελληνική κυβέρνηση, ως προς την δαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας εως ότου υπάρξει η συμφωνία. Οι δόσεις του Ιουνίου είναι αυτή της Παρασκευής, 5 Ιουνίου, ύψους 300 εκατ. ευρώ, της Παρασκευής, 12 Ιουνίου, ύψους περίπου 350 εκατ. ευρώ, της 16ης (περίπου 560 εκατ. ευρώ) και της 19ης (350 εκατ. ευρώ). 
kathimerini.gr 

Κατά μιας απομείωσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από τη Στουτγάρδη όπου παρίσταται στη Γενική Σύνοδο της Γερμανικής Ευαγγελικής Εκκλησίας. 
ethnos.gr

Τη δυνατότητα να απαλλαγούν από επιπλέον φόρους για ενοίκια που δεν εισέπραξαν το προηγούμενο έτος παρέχει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους - ιδιοκτήτες ακινήτων. Απαραίτητη προϋπόθεση να μεταβούν στις εφορίες τους προκειμένου να συμπληρώσουν τα σχετικά έντυπα και να παραδώσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. 
kathimerini.gr 

Τη δημιουργία χώρου διαχείρισης απορριμμάτων στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού ανακοίνωσε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. 
ethnos.gr 

Χρηματιστήριο Αθήνας: Σε διόρθωση με μικρό τζίρο εξελίχθηκε τελικά η αρχική σημαντική πτώση που ξεκίνησε με πωλήσεις «πανικού» στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Η αγορά βρήκε τις δυνάμεις στο τέλος για να περιορίσει στο -1,32% το αρχικά μεγάλο εύρος απωλειών έως και 3,33% που πυροδότησε από νωρίς η αίσθηση για «ναυάγιο» στη χθεσινή συνάντηση Τσίπρα-Γιουνκέρ 
capital.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου