3 Ιουνίου 2015

Παραδίδεται στην κυκλοφορία η γέφυρα της Λ.Σπάτων στο τέλος Ιουνίου

Στο τελικό στάδιο αποπεράτωσης βρίσκεται η ανακατασκευή της γέφυρας επί της Λεωφόρου Σπάτων. Από προχθές, Δευτέρα 18 Μαΐου, ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση και εκτός απροόπτου μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Η γέφυρα κατασκευάστηκε με ολόσωμο φορέα μορφής πλαισίου ελεύθερου ορθού ανοίγματος 16 μέτρων, θεμελιωμένο επί πασσάλων με δύο πεζοδρόμια πλάτους 2,50 μέτρων το καθένα, ενώ θα διαθέτει προστατευτικά τοιχία. Τέλος, έγιναν έργα σύνδεσης της νέας γέφυρας με διευθέτηση της υπάρχουσας κοίτης σε μήκος περίπου 6 μέτρων.

Σύντομο ιστορικό. Η γέφυρα υπέστη σοβαρές ζημίες από την υπερχείλιση του Ρέματος Ραφήνας τον Φεβρουάριο του 2013. 'Εκτοτε και για μεγάλο χρονικό διάστημα η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μέσω παρακαμπτήριων οδών, με σοβαρές αρνητικές συνέπειες και στα καταστήματα - επαγγελματίες της περιοχής. Το έργο ανακατασκευής της γέφυρας δημοπρατήθηκε από την περιφερειακή αρχή του Γιάννη Σγουρού στις 20 Μαίου 2014, ακολούθησαν οι … συνήθεις ενστάσεις και μόλις τον περασμένο Νοέμβριο το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει.

Τέλος καλό, λοιπόν, όλα καλά... 

Πηγή: στοιχεία από το www.neologosattikis.gr 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου