14 Μαρτίου 2019

Το Σκίτσο της Ημέρας 14.3.2019

«Δεν θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης. Τους τρεις νέους ανθρώπους (εκ των οποίων η μία έγκυος) που κάηκαν ζωντανοί στο κατάστημα της Marfin από μολότοφ, τους "ξέχασε" ο κ. Κυρίτσης. Το σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή".

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης σχολιάζοντας το νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε σε διαβούλευση και προβλέπει μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ, δήλωσε την Τετάρτη το πρωί στην ΕΡΤ: «Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δε θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο»...

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας δεν άργησε να έρθει. Σε σχετική ανακοίνωσή της ανέφερε: «Υπάρχει, άραγε, όριο στο θράσος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς όχι. Το μόνο που απομένει στον κ. Κυρίτση είναι να πει στις οικογένειες των θυμάτων της Marfin ότι οι άνθρωποί τους πέθαναν από βραχυκύκλωμα. Μόνο ντροπή».

Αλλά και ο 
βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Open δεν μάσησε τα λόγια του και είπε: «Εγώ θυμάμαι να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ. Είναι της Marfin και ξέρω ότι δεν πιάστηκαν οι εγκληματίες. Είχαμε τρία θύματα».

Ενα ακόμη σχετικό σκίτσο, του Δημήτρη Χαντζόπουλου, επίσης στην "Καθημερινή": 


Μετά τις αντιδράσεις ο Γιώργος Κυρίτσης αναγκάστηκε να επανέλθει και χαρακτήρισε την Πέμπτη «λανθασμένη» τη δήλωση που έκανε το πρωί της Τετάρτης: «Ήταν λανθασμένη η δήλωσή μου. Ο λόγος είναι ότι το έγκλημα της Marfin κατέχει από μόνο του μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Το έγκλημα της Marfin δεν είχε προηγούμενο κι ευτυχώς έκτοτε δεν καταγράφηκε άλλο όμοιο ή αντίστοιχό του» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε το χρονικό της τραγωδίας στη Μαρφίν στην ανάρτηση μας:
Πέντε χρόνια από την τραγωδία της Marfin (05.05.2015)






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου