29 Μαρτίου 2019

Telegraph: 10 ελληνικοί προορισμοί που εκπλήσσουν ευχάριστα

Ελλάδα δεν είναι μόνο οι παραλίες με τη χρυσή άμμο, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Telegraph στη διαδικτυακή της έκδοση, παρουσιάζοντας 10 ελληνικούς προορισμούς που εκπλήσσουν ευχάριστα τους επισκέπτες.

Ξεκινώντας το αφιέρωμά της, η βρετανική εφημερίδα στέκεται στον Οδοντωτό σιδηρόδρομο που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα, σημειώνοντας πως τα 23 χιλιόμετρα της διαδρομής φέρνουν στον νου τις Άλπεις (φωτογραφία επάνω αριστερά).

Ακολούθως, η Telegraph αναφέρεται στη Μονή της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό, η οποία είναι χτισμένη σε βράχια, 260 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τρίτος προορισμός που εκπλήσσει τους επισκέπτες, είναι σύμφωνα με την Telegraph το Σπήλαιο της Αποκάλυψης στο νησί της Πάτμου, που αποτέλεσε καταφύγιο για τον Άγιο Ιωάννη. 

Το "Πάρκο των ψυχών" στην Πάρνηθα: Γλυπτά από κορμούς καμένων δέντρων

Ο Πύργος της Τήνου αποτελεί ακόμη έναν ιδιαίτερο ελληνικό προορισμό, με την Telegraph να τον χαρακτηρίζει μαρμάρινο χωριό τη γενέτειρα του Γιαννούλη Χαλεπά.

Συνεχίζοντας το ταξίδι της στην Ελλάδα, η Telegraph φτάνει στους Κούρους της Νάξου και στέκεται στην παράδοση που έχει στο μάρμαρο και αυτό το κυκλαδίτικο νησί.

Η βρετανική εφημερίδα ταξιδεύει και στα Γρεβενά, τα οποία χαρακτηρίζει πόλη των μανιταριών χάρη στα 1.300 είδη που συναντώνται στα δάση που την περιβάλλουν.

Πλησιάζοντας στην Αθήνα, η Telegraph κάνει μια στάση στην Πάρνηθα και το ερειπωμένο σανατόριό της – ιδανικό σκηνικό, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, για ταινία τρόμου - ενώ στέκεται και στα έργα του γλύπτη Σπύρου Νασιώτη σε καμένους κορμούς. 

Γιάλοβα Μεσσηνίας

Επόμενη στάση η Γιάλοβα Μεσσηνίας, όπου φιλοξενείται σπάνια χλωρίδα και πανίδα, μεταξύ των οποίων και χαμαιλέοντες, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα.

Επιστρέφοντας στην Αττική, η Telegraph επισκέπτεται το Μουσείο Αφής της Αθήνας, όπου άτομα με προβλήματα όρασης μπορούν να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, αγγίζοντας ομοιώματα εκθεμάτων.

Καταλήγοντας, η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στο Μουσείο Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη, πίσω από το τουρκικό προξενείο.

Πηγές: naftemporiki.gr , telegraph.co.uk 

Σχετικές αναρτήσεις:
Στο φαράγγι του Βουραϊκού - Οδοντωτός
Πάρνηθα, στο "Πάρκο των ψυχών"
Προς πώληση η παραλία της Γιάλοβας στη Μεσσηνία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου