15 Μαρτίου 2019

Νέα Ζηλανδία: Tα μηνύματα μίσους σε όπλο και μανιφέστο του μακελάρη

Τη στιγμή που ο πλανήτης παρακολουθεί σοκαρισμένος τις εξελίξεις από το μακελειό της Νέας Ζηλανδίας που στοίχισε τη ζωή σε 49 ανθρώπους, οι πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου προκαλούν φρίκη. Το παραληρηματικό μανιφέστο του «Brenton Tarrant». Ο «Turkofagos» και τα μηνύματα μίσους στο όπλο του μακελάρη.

Τους 49 έχουν φτάσει οι νεκροί από τις σημερινές επιθέσεις εναντίον δύο τεμενών στην πόλη Κράιστσερτς, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας Μάικ Μπους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Περίπου 48 άνθρωποι, έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται με τραύματα από σφαίρες. Oι τέσσερις φερόμενοι δράστες του μακελειού που έχουν συλληφθεί έχουν εξτρεμιστικές απόψεις.

Όπως αναφέρει η αστυνομία ο δράστης είναι ένας 28χρονος γεννημένος στην Αυστραλία που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφερε το όνομα «Brenton Tarrant». Ο ένοπλος κατά τη διάρκεια της ένοπλης εισβολής στα τεμένη έκανε ζωντανή μετάδοση (livestreaming) της αποτρόπαιας πράξης του επί τουλάχιστον 15 λεπτά. 

Το παραληρηματικό μανιφέστο

Λίγες ώρες πριν τις επιθέσεις στα δύο τεμένη του Κράιστσερτς, ο 28χρονος δράστης «Brenton Tarrant» είχε αναρτήσει στα social media ένα «μανιφέστο» 73 σελίδων, στο οποίο εξηγούσε τα κίνητρα της επίθεσης. Το «μανιφέστο» έχει τίτλο «Η Μεγάλη Αντικατάσταση» και στόχος του, όπως ο ίδιος γράφει, είναι να δημιουργήσει «μία ατμόσφαιρα φόβου» και να προκαλέσει «βία εναντίον των μουσουλμάνων». Στο «μανιφέστο», ο δράστης αυτοχαρακτηρίζεται «eco-fascist», που νεότερος ήταν κομμουνιστής, μετά αναρχικός, στη συνέχεια φιλελεύθερος πριν γίνει φασίστας.

Όπως υποστήριξε, επέλεξε τη Νέα Ζηλανδία λόγω της θέσης της, για να δείξει ότι ακόμη και τα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου δεν ήταν απαλλαγμένα από «μαζική μετανάστευση». Ο «Brenton Tarrant» - «ένας απλός, λευκός άνδρας, από οικογένεια μεσαίας τάξης και χωρίς πανεπιστημιακές σπουδές» εξηγεί ότι ήθελε να επιτεθεί κατά μουσουλμάνων και ανέφερε ως κίνητρό του τη «λευκή γενοκτονία», όρος που χρησιμοποιούν ρατσιστικές ομάδες για να αναφερθούν στη μετανάστευση και την αύξηση του πληθυσμού των μειονοτήτων. Όταν έκανε το σχέδιο του πράξη, μετέδωσε απευθείας το βίντεο του μακελειού στο Facebook, προκαλώντας παγκόσμιο σοκ.

Ο «Brenton Tarrant» καλεί τους ομοιδεάτες του να δολοφονήσουν την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τον δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, κάνοντας λόγο για «γνωστούς εχθρούς των εθνών μας και της φυλής μας». «Οι προδότες αξίζουν τον θάνατο των προδοτών. Δεν πειράζει αν χρειαστεί τρία ή 30 χρόνια, αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πληρώσουν για τις αηδιαστικές επιθέσεις στη φυλή», σημειώνει.

Ο δράστης του μακελειού μιλά για το όραμά του για μία Ευρώπη των «λευκών» και κάνει ειδική αναφορά στους Τούρκους, τους οποίους απειλεί με αφανισμό. «Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και κάθε μιναρέ στην πόλη. Η Αγιά Σοφιά θα ελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα ανήκει ξανά δικαιωματικά τους χριστιανούς. Φύγετε όσο έχετε ακόμα την ευκαιρία» προσθέτει. 
 

 Ο «Turkofagos» και τα μηνύματα μίσους στο όπλο του μακελάρη

Και σαν να μην ήταν αρκετά αποκρουστικές οι πληροφορίες αυτές, οι φωτογραφίες ενός από όπλα των μακελάρηδων που κάνει το γύρο του κόσμου, αποκαλύπτει μια ακόμα πιο σκοτεινή αλήθεια.

Πέραν της λέξης «Turkofagos», δηλαδή αυτός που «τρώει» τους Τούρκους ο δράστης είχε γεμίσει το όπλο του με ονόματα των «ειδώλων» του, καθώς και αναφορές στις νίκες του Ευρωχριστιανισμού εναντίον Μουσουλμάνων, Τούρκων και Οθωμανών.

Γράμματα και αριθμοί σε Λατινικά, Κυριλλικά, αλλά και Γεωργιανά αλφάβητα, λέξεις και ημερομηνίες που σχετίζονται με τόπους, ανθρώπους και μάχες που συνδέονται με βίαιη σύγκρουση καθ ‘όλη την ιστορία μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων είναι μόνο λίγα από αυτά που περιλαμβάνονται πάνω στο πολυβόλο.

Η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah «αποκρυπτογράφησε» τους «κωδικούς» που ήταν γραμμένοι επάνω στο όπλο. Τα αποτελέσματα προκαλούν ρίγη… 

Εικόνα από dailysabah.com

Δείτε τα φρικιαστικά γραπτά:

Turkofagos. Τουρκοφάγος (Turk-eater ή αυτός που «τρώει» Τούρκους): Ψευδώνυμο του Νικήτα Σταματελόπουλου, γνωστού ως Νικηταράς, ο οποίος ήταν έλληνας οπλαρχηγός, ενώ αποτέλεσε και ηγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

14 Λέξεις (ή 14/88): Ένα σύνθημα που προέρχεται από ένα απόσπασμα της αυτοβιογραφίας του Αδόλφου Χίτλερ και αποτελεί ένα πλέον δημοφιλές ρητό που χρησιμοποιείται από ακροδεξιούς, το οποίο είναι πιο γνωστό ως: «Πρέπει να εξασφαλίσουμε την ύπαρξη του λαού μας και ένα μέλλον για τα λευκά παιδιά».

«Εδώ είναι το μεταναστευτικό σας πακέτο!»: Αναφορά στο Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση που υπογράφηκε από τον ΟΗΕ τον περασμένο Δεκέμβριο.

John Hunyadi: Ούγγρος στρατηγός και κυβερνήτης της Τρανσυλβανίας. Κατάφερε να νικήσει τις οθωμανικές δυνάμεις και το 1441 και πάλι το 1442, αναστέλλοντας την επέλασή τους στην Κεντρική Ευρώπη.

732 Βattle of Τours: Η μάχη του Πουατιέ (732) ή μάχη της Τουρ (όπως είναι επίσης γνωστή) ήταν μια μάχη μεταξύ των ενωμένων δυνάμεων των Φράγκων και των Βουργουνδών υπό την ηγεσία του Κάρολου Μαρτέλου ενάντια στους Άραβες υπό τον Αμπντούλ Ραχμάν Ιμπίν Αλ Γκαφίκι που ήδη είχαν προωθηθεί και καταλάβει την Ισπανία. Η μάχη έληξε με νίκη των πρώτων. Η μάχη αυτή αποτελεί ορόσημο για την ευρωπαϊκή μεσαιωνική ιστορία, καθώς αυτή έκρινε την αποσόβηση του κινδύνου από την αραβική εξάπλωση στην Δυτική Ευρώπη

Lepanto 1571: Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου (ιταλ. Battaglia di Lepanto) είναι μια από τις σημαντικότερες ναυμαχίες στην παγκόσμια ιστορία. Αποτελεί, δε, ακόμη και ιστορικό σταθμό στη ναυτική τακτική, καθώς και στη ναυπηγική. Η μάχη αυτή σήμανε ουσιαστικά το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Μεσόγειο.

Πηγές: Στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ , kathimerini.gr , tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου