31 Μαρτίου 2019

Μάρτιος 2019: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Δέκα σκίτσα του Μαρτίου που ξεχωρίσαμε από την ελληνική επικαιρότητα που πλέον έχει μπει σε προεκλογικούς ρυθμούς. Επάνω αριστερά, σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (14.3.2019). «Δεν θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης.
Τους τρεις νέους ανθρώπους (εκ των οποίων η μία έγκυος) που κάηκαν ζωντανοί στο κατάστημα της Marfin από μολότοφ, τους "ξέχασε" ο κ. Κυρίτσης.

Ακολουθούν 9 ακόμη σκίτσα (με χρονολογική σειρά): 


Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (5.3.2019). Σε... προληπτικές προσαγωγές 16 ατόμων, προέβη η αστυνομία Γιαννιτσών προκειμένου να αποτρέψει επεισόδια κατά την ομιλία του υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη! Όμως κάποιοι έπρεπε να παρακολουθήσουν και την ομιλία! 

Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη (6.3.2019). To «My Market» (ή my smile market κατά τον σκιτσογράφο) ζητά από τους εργαζόμενους να χαμογελούν γιατί... "μόνο και μόνο που έχουν δουλειά, έστω και με 300 ευρώ το μήνα, αυτό είναι αρκετό"!

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (13.3.2019), με αφορμή την Πρόταση Ζορμπά: Να ανταλλάξουμε τον «Δρομέα» με άγαλμα των Σκοπίων! Στο σκίτσο ο «Δρομέας» του Κώστα Βαρώτσου και ο δρομέας Αλέξης Τσίπρας σε ...αγώνα δρόμου! 

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφημερίδα Συντακρών" (17.3.2019) Το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στα Σκόπια; αντί του «Δρομέα»! Μια συζήτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την υπουργό Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά.

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (19.3.2019). Η «ολιγαρκής αφθονία» του A. Τσίπρα:

Σκίτσο του Πάνου Ζαχαρη (20.3.2019). Τείχος κατά της ακροδεξιάς από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τα "μπαζα" από ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ:

Στο σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου (23.3.2019). Επί πέντε και πλέον χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη της θανούσης μητέρας της η Μυρσίνη Λοΐζου, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που αναγκάστηκε να αποσυρθεί μετά τις αποκαλύψεις... Διακρίνονται οι: Αλέξης Τσίπρας, Μυρσίνη Λοϊζου και Νίκος Καρανίκας: 

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (28.3.2019).Ο Πέτρος Κόκκαλης, γιος του Σωκράτη Κόκκαλη (που για κάποιος είναι ο ορισμός της διαπλοκής), υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ! Και "η ελπίδα έρχεται"! 

Συνεχίστηκε και το Μάρτιο η σειρά του Αρκά "Τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού". Φυσικά ο καθένας μπορεί να καταλάβει σε ποιον αναφέρεται. Ένα ενδεικτικό σκίτσο (29.3.2019) της σειράς από το ARKAS -The Original Page:

Σημείωση: Σχεδόν όλες τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία της Ημέρας".

afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Φεβρουάριος 2019: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου