22 Μαρτίου 2019

Η ιταλική κουζίνα είναι η δημοφιλέστερη στον κόσμο

Σύμφωνα με διεθνή έρευνα του YouGov, δημοφιλέστερη στον κόσμο αναδείχθηκε η ιταλική κουζίνα. Στη 12η θέση η ελληνική κουζίνα.

Σε διεθνή έρευνα του YouGov ζητήθηκε από περισσότερους από 25.000 ανθρώπους σε 24 χώρες, να πουν ποιες από τις 34 εθνικές κουζίνες που δοκίμασαν τους άρεσαν ή δεν τους άρεσαν.


Στην κορυφή η ιταλική κουζίνα. Οι αριθμοί έδειξαν ότι η πίτσα και τα ζυμαρικά ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών πιάτων στον κόσμο, με την ιταλική κουζίνα να έχει μέσο όρο δημοτικότητας 84% σε όλες τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα. Φυσικά, οι μεγαλύτεροι λάτρεις του ιταλικού φαγητού ήταν οι ίδιοι οι Ιταλοί, με το 99% των ερωτηθέντων από την Ιταλία να λέει ότι απολαμβάνει τα εθνικά πιάτα. Στις προτιμήσεις των Ιταλών ακολουθούν η ισπανική κουζίνα με 94% και η γαλλική κουζίνα με 92%. 

O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, με τρία κουτιά πίτσα στην πολιτεία της Βιρτζίνια.

Δεύτερη δημοφιλέστερη κουζίνα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, είναι η κινεζική, η οποία συγκέντρωσε ποσοστό 78%. Οι Κινέζοι σε ποσοστό 95% απάντησαν ότι προτιμούν τις δικές τους συνταγές. Την κινεζική κουζίνα επέλεξαν σε ποσοστό 94% οι ερωτηθέντες από τη Σιγκαπούρη και σε ποσοστό 91% από το Χονγκ Κονγκ.

Η τρίτη δημοφιλέστερη κουζίνα στον κόσμο είναι η ιαπωνική με ποσοστό 71%. Οι Ιάπωνες όμως είναι η εθνικότητα με την πιο αρνητική άποψη για κουζίνα άλλης χώρας.

Ακολουθούν η ταϊλανδέζικη με 70%, η γαλλική με 70%, η ισπανική με 68% και στην 7η θέση η αμερικανική με 68%. Oι Αμερικανοί αγαπούν πάνω από όλα το δικό τους φαγητό, όμως τα περισσότερα από τα πιάτα που οι ίδιοι θεωρούν αμερικανικά, δεν είναι. Την πρώτη δεκάδα κλείνουν η κουζίνα του Μεξικού, της Ινδίας που είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Ευρώπη και στη 10η θέση της Τουρκίας.

Η ελληνική κουζίνα είναι στη 12η θέση με ποσοστό 56%, μια θέση πίσω από την κορεατική κουζίνα. Το υψηλότερο σκορ στην Ελλάδα έδωσαν οι Σουηδοί και Γερμανοί συμμετέχοντες στην έρευνα, ενώ τα ελληνικά φαγητά φαίνεται πως δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή για τους Ιάπωνες και τους Ταϊλανδούς.

Οι λιγότερο δημοφιλείς κουζίνες. Η περουβιανή κουζίνα συγκέντρωσε τις χαμηλότερες προτιμήσεις, σύμφωνα με την έρευνα του You Gov, με ποσοστό 32%. Προτελευταία είναι η φινλανδική κουζίνα με οριακή διαφορά, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “The Independent”. 

Πηγές: in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, naftemporiki.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου