26 Μαρτίου 2019

Γκράφιτι με τον Θανάση Βέγγο σε πολυκατοικία στην Πάτρα

«Ο καλός μας άνθρωπος. Ο μονίμως κατατρεγμένος φουκαράς, ο μπεσαλής μεροκαματιάρης, ο βιοπαλαιστής της διπλανής πόρτας και ο παλαβός πράκτορας. Ο χαμηλών τόνων ηλικιωμένος στις Ήσυχες Μέρες του Αυγούστου όπως επίσης ο θηροφύλακας που τουφεκίζει εν ψυχρώ τον παράνομο λαθροθήρα. Αλλά και ο Βέγγος της στρατιωτικής θητείας στην Μακρόνησο ως “ανεπιθύμητος” λόγω των πολιτικών φρονημάτων του πατέρα του, ήρωα της αντίστασης απέναντι στους Ναζί.
Γι’ αυτόν τον Βέγγο, που αγωνίζεται, τρέχει, σακατεύεται αλλά παίρνει θέση πάντα στο πλευρό των απλών και κατατρεγμένων ανθρώπων, δημιουργήθηκε η τοιχογραφία στα πλαίσια της διοργάνωσης ArtWalk 3, Art In Progress από την ομάδα PoliticalStencil». 

Αυτά γράφουν στο politicalstencil.comγια το τεράστιο γκράφιτι με τον Θανάση Βέγγο σε πολυκατοικία στην Πάτρα, οι δημιουργοί του έργου.

Και δυο ακόμη λόγια για τον Θανάση Βέγγο από την el.wikipedia.org: 

Ο Θανάσης Βέγγος (Νέο Φάληρο 29 Μαΐου 1926 - Αθήνα 3 Μαΐου 2011) ήταν Έλληνας κωμικός ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και ιδρυτής της εταιρείας ΘΒ Ταινίες Γέλιου. Είχε παίξει σε 126 ταινίες, σε 52 από τις οποίες ως πρωταγωνιστής και είχε σκηνοθετήσει (πρωταγωνιστώντας ταυτόχρονα) ακόμη επτά ταινίες. Θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς κωμικούς του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ μέχρι και το τέλος της ζωής του συνέχιζε να εμφανίζεται σε ταινίες, στην τηλεόραση και το θέατρο. Θα μείνει γνωστός πάντα ως ο «Καλός μας άνθρωπος». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου