13 Μαρτίου 2019

Στρατηγός Κωσταράκος: Εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή»! Που είναι το πρόβλημά σας;

Με μία μακροσκελή ανάρτησή του στο facebook ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος*, παίρνει θέση απέναντι σε όσους υποστηρίζουν ότι το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή» είναι αλυτρωτικό, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να γίνει «στοιχείο της διαμάχης» που έχει ξεσπάσει με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών.

"Εκείνο που φοβάμαι και θεωρώ απολύτως απαράδεκτο είναι ότι όλο το εμμονικό μένος των υποστηρικτών της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει στραφεί κατά του γνωστού εμβατηρίου «Μακεδονία ξακουστή», το οποίο κυβερνητικοί και πολιτειακοί παράγοντες προσπαθούν με διαταγές, κραυγές και απειλές να απαγορεύσουν και να εξαλείψουν από την ιστορική μνήμη του λαού μας και από τις παραδόσεις των ΕΔ. Έτσι από μόνοι τους συμβάλλουν στο να καταστήσουν το εμβατήριο αυτό σύμβολο της αντίδρασης κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ανεξάρτητα από αυτό για ακόμα μία φορά, αποδεικνύεται το πόσο τραγικά ανιστόρητοι είναι, καθώς η όλη τους προσπάθεια εδράζεται σε λάθος βάσεις" αναφέρει μεταξύ άλλων.

Σημειώνει στη συνέχεια ότι "Το εμβατήριο αυτό γράφτηκε από άγνωστο συνθέτη για να υμνήσει τη νίκη του Ελληνικού Στρατού στους Βαλκανικούς πολέμους και είναι ύμνος σ’ αυτούς που πολέμησαν και έδωσαν την ζωή τους για την απελευθέρωση της Μακεδονίας που ήταν και το μεγαλύτερο τρόπαιο του πολέμου. Μάλιστα ο τρίτος στίχος, «που έδιωξες τους βάρβαρους», αρχικά ήταν «που έδιωξες τους Βούλγαρους»... Σωστά έγραφε για τους Βούλγαρους, γιατί αυτούς αναχαιτίσαμε κατά τον Μακεδονικό αγώνα και αυτούς νικήσαμε στο Β´ Βαλκανικό Πόλεμο... Σωστά έγινε και η αντικατάσταση της λέξης «Βούλγαροι» με το «βάρβαροι» για λόγους καλής γειτονίας και πολιτικής ορθότητος".
Υποστηρίζει ότι "Πλέον, σε κανένα σημείο τους οι στίχοι απειλούν ή προσβάλουν οποιοδήποτε εκ των γειτονικών κρατών ούτε εκφράζουν αλυτρωτική επιθετικότητα".

Και προτείνει: "Ας αφήσουμε λοιπόν τις επιθέσεις και τις απαγορεύσεις του εμβατηρίου. Είναι ως ιδέα μεγαλύτερο και πιο καταξιωμένο από καθετί το οποίο οι οργίλοι υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών επιστρατεύουν. Αυτοί που θέλουν να το απαγορεύσουν απλώς αγνοούν ηθελημένα ή αθέλητα την ιστορία της χώρας μας".

Εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή»!! Που ειναι το πρόβλημά σας;
Τελευταία πολύς θόρυβος έγινε και συνεχίζεται να γίνεται για το γνωστό εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή». Έγιναν αρνητικά σχόλια και εκδόθηκαν απαγορεύσεις, αποβλήθηκαν μαθητές από Λύκεια των Αθηνών που το τραγούδησαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη φέρεται να ενοχλήθηκε επειδή η Μπαντα του Λιμενικού Σώματος το παιάνισε στους δρόμους της Αθήνας και να ζήτησε εξηγήσεις. Η ...
Δείτε περισσότερα

Και η ανάρτηση του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ καταλήγει με τα εξής: «Η διατήρηση και η συνέχιση της ιστορίας και της παράδοσής μας είναι μεγαλύτερο θέμα από τη διαφωνία μας για μια ενδοτική Συμφωνία. Το εμβατήριο γράφτηκε για να εξυμνήσει τους νεκρούς και ζωντανούς ήρωές μας και είναι τμήμα της παράδοσής μας. Και λαός και Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς παράδοση και ιστορία είναι καταδικασμένες».

Πηγή: facebook.com 

* Ο Μιχαήλ Κωσταράκος είναι Έλληνας εν αποστρατεία Στρατηγός του Πυροβολικού, πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμος Αρχηγός του Γενικoύ Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου