27 Μαρτίου 2019

Έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές από δάνεια ο Γ. Πάσχας;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφ.Συν.», ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε χθες ο εισαγγελέας κατά του Γεωργίου Πάσχα, Διευθυντή της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην επιθεωρητή στην Εθνική Τράπεζα, για δάνεια ύψους άνω των 800.000 ευρώ που έλαβε από το 2007 έως το 2009 και δεν έχει αποπληρώσει. "Ουδέποτε είχα ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο ή οποιαδήποτε αιτία προς την Εθνική Τράπεζα ή άλλη τράπεζα" δηλώνει ο Γεώργιος Πάσχας.

Εδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», πρόκειται για τρία διαφορετικά προσωπικά δάνεια από την Εθνική Τράπεζα, ύψους 590.583,43 ευρώ, 119.053,10 ευρώ και 92.450,67 ευρώ αντίστοιχα, τα οποία δόθηκαν με εγγύηση (collateral) την αξία μετοχών της Εθνικής Τράπεζας. 

Το 2007 η Εθνική Τράπεζα αποφάσισε να χορηγήσει σε σημαντικό αριθμό επιλεγμένων στελεχών και υπαλλήλων τα αποκαλούμενα «stock options». Ενας από τους επωφελούμενους ήταν και ο επικεφαλής της τότε Διεύθυνσης Επιθεώρησης της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος έλαβε αρχικά στις 4 Δεκεμβρίου 2007 δάνειο για 20.420 μετοχές αξίας 428.396 ευρώ ύστερα από άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης. Ο ίδιος τραπεζικός στη συνέχεια έλαβε ακόμα δύο δάνεια, ένα τον Ιούλιο του 2008 και ένα τον Οκτώβριο του 2010. Για τα δάνεια αυτά, σύμφωνα πάντα με την «Εφ.Συν.», ακόμα δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ.

Δήλωση του Γεωργίου Πάσχα 

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γεώργιος Πάσχας έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 

«Σχετικά με το συκοφαντικό δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”, του οποίου τα κίνητρα είναι προφανή και κατά το οποίο “βασικό στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος δεν πλήρωνε τα δάνειά του”, δηλώνω ότι ουδέποτε είχα ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο ή οποιαδήποτε αιτία προς την Εθνική Τράπεζα ή άλλη τράπεζα και ότι επιφυλάσσομαι να ασκήσω στο ακέραιο τα νόμιμά δικαιώματά μου κατά των υπαιτίων ενώπιον των δικαστηρίων της χώρας». 

Επίθεση Πολάκη 

Σφοδρή επίθεση προς τον τον κεντρικό τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με αφορμή το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.». Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης, με το γνώριμο ύφος του, γράφει στον προσωπικό του λογαριαμό στο facebook:

ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ!!!! Πες αλεύρι !!!!
-Δεν ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ να εχεις στενό συνεργάτη και μαλιςτα διευθυντή επιθεωρησησης εποπτευόμενων εταιρειών (!!!!!!) εναν άνθρωπο που εχει παρει δάνεια αρθροιστικου ύψους 800.000 ευρω και ο οποίος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ;;;;;;
-Δεν ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ να μην εχεις προβεί σε έλεγχο του οπως εκανες για το δικό μου ΝΟΜΙΜΟ δάνειο απλα και μονο για με σπιλωσεις;;;;
-Δεν ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ να εχεις αυτο τον άνθρωπο να σου ετοιμάζει πορίσματα ,να εκπροσωπεί εσένα και την Τραπεζα της Ελλαδας,να καταθέτει στην εξεταστική της Βουλης;;;;
-Δεν ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ να μην τον εχεις απολύσει ακόμα;;;;
-Δεν ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ να μην με εχεις καλέσει ακόμα στο Γενικο συμβούλιο της Τράπεζας για να σας φέρω τα στοιχεία που εχω και τα οποια προφανως "δεν γνωρίζετε" για να ελέγξετε τους πραγματικούς μπαταξήδες απο το πολιτικό προσωπικό και την επιχειρηματική ελίτ της χώρας για τους οποίους κάνετε τους κινέζους;;;;;
-ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ;;;;;;;;;;;
ΥΓ 1 θα επανέλθω
ΥΓ2 ...και το ονομα αυτού,τωρα που δημοσιεύθηκε Γ.ΠΑΣΧΑΣ !!
Παύλος Πολάκης Αναπλ Υπ Υγειας

Πηγές: efsyn.gr , bankofgreece.gr , facebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου