1 Μαρτίου 2019

Σχεδόν έτοιμος ο «οριζόντιος ουρανοξύστης» της Κίνας

Το δεύτερο εξάμηνο του 2019 αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό ο «οριζόντιος ουρανοξύστης», στην πόλη Τσονγκτσίνγκ της νοτιοανατολικής Κίνας.

Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο του Moshe Safdie, το 1,12 εκατ. τετραγωνικών μέτρων συγκρότημα «Raffles City Chongqing» αποτελείται από οκτώ πύργους οι οποίοι ενώνονται μεταξύ τους μέσω ενός «οριζόντιου ουρανοξύστη» μήκους 250 μέτρων, που φέρει το όνομα Crystal.
 

Η εταιρεία CapitaLand, υπεύθυνη για την εργολαβία του κτηρίου, αναφέρει πως δομικά είναι ολοκληρωμένο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο εσωτερικό του. Τα επίσημα εγκαίνια αναμένονται στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους.

Η έκταση του έργου που «κόβει» την ανάσα είναι 817.000 τετραγωνικά μέτρα. Η Crystal υποστηρίζεται από τέσσερις ουρανοξύστες των 250 μέτρων. Επιπλέον, συνδέει ακόμη ένα «ζεύγος» ουρανοξυστών, ύψους 350 μέτρων, μέσω δύο γεφυρών, μικρότερων σε μέγεθος. 


Σύμφωνα με το CNN, το συγκρότημα θα διαθέτει γκαλερί, αίθρια, πισίνα και εστιατόρια. 

Ο «ουράνιος ουρανοξύστης» θα φωταγωγείται επίσης της νύχτα, χαρίζοντας εντυπωσιακές εικόνες. 


Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει επιπλέον ένα εμπορικό κέντρο 230.000 τετραγωνικών μέτρων, 1.400 κατοικημένα διαμερίσματα, ένα πολυτελές ξενοδοχείο και χώρους γραφείων 160.000 τετραγωνικών μέτρων.

Πηγές: naftemporiki.gr , cnn.gr , youtube.com






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου