8 Σεπτεμβρίου 2019

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης στην ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

ΣΥΡΙΖΑ: Η υποτιθέμενη "ανάπτυξη για όλους" του κ. Μητσοτάκη χωράει τελικά πολύ λίγους. 
Κίνημα Αλλαγής: "Πρωτοφανής παραδοχή αδυναμίας" της κυβέρνησης που αντιλαμβάνεται ως επαιτεία τις διεκδικήσεις της χώρας. 
ΚΚΕ: Τη συμφωνία του και τις υποσχέσεις του προς το κεφάλαιο και όχι προς τον λαό παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Η υποτιθέμενη "ανάπτυξη για όλους" του κ. Μητσοτάκη

«Ο πρωθυπουργός της χώρας μάς διαβεβαίωσε ότι το σύνθημα «ανάπτυξη για όλους» στην πράξη μεταφράζεται σε «ανάπτυξη δίχως κανόνες για τους λίγους και τους ισχυρούς» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.


Και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει: 
«Για τη μεσαία επιχειρηματικότητα ακούσαμε μόνο ευχολόγια ενώ εκκωφαντική ήταν η σιωπή του για το ερώτημα της σχέσης μεγάλων επενδύσεων και προστασίας του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα που σχεδιάζει η Ν.Δ. είναι μια χώρα δίχως κανόνες που η θέληση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων είναι ο νόμος του κράτους. Αυτός είναι ο ορισμός του νεοφιλελευθερισμού». 
«Το νεοφιλελεύθερο όραμα του κ. Μητσοτάκη διαγράφεται με σαφήνεια στην αναφορά του στα ζητήματα της εργασίας. Εκεί, κατήγγειλε τις ρυθμίσεις προστασίας της μισθωτής εργασίας ως εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα».
Ο κύριος Μητσοτάκης φρόντισε να μην πει κουβέντα: Για τη μείωση των πλεονασμάτων που υποσχόταν παραπέμποντάς την σε μία αόριστη "κατάλληλη συγκυρία", για ποιο λόγο ετοιμάζεται να σαρώσει τους πολίτες και τη χώρα με μνημονιακές μεταρρυθμίσεις, για την μέχρι πριν από λίγους μήνες "προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών". 
Αυτό που σίγουρα έκανε με επιτυχία είναι ότι επιβεβαίωσε τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «τρώει από τα έτοιμα», προσθέτει.

«Ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να επιβεβαιώσει ότι εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι, άνεργοι, αγρότες και πολλοί άλλοι που δεν άκουσαν τίποτα συγκεκριμένο που να τους αφορά, δεν χωρούν στην "ανάπτυξη για όλους" της Ν.Δ.», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κίνημα Αλλαγής: "Πρωτοφανής παραδοχή αδυναμίας" 

«Ο κ. Μητσοτάκης άφησε στην κα Λαγκάρντ τη διαπραγμάτευση για τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα» σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνοντας τις αδυναμίες της κυβέρνησης

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής έχει ως εξής:
«Ο κ. Μητσοτάκης άφησε στην κα Λαγκάρντ τη διαπραγμάτευση για τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Πρωτοφανής παραδοχή αδυναμίας, από μια Κυβέρνηση που απαράδεκτα αντιλαμβάνεται ως επαιτεία, τις δίκαιες διεκδικήσεις της χώρας. Όσο για τα εργασιακά ως φαίνεται ο κ. Μητσοτάκης αρχίζει να υλοποιεί τις δεσμεύσεις του στον ΣΕΒ για την υποπροστασία των εργαζομένων, με πρώτο βήμα τις κλαδικές συμβάσεις». 


ΚΚΕ: Τη συμφωνία του προς το κεφάλαιο παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης

«Τη συμφωνία του και τις υποσχέσεις του προς το κεφάλαιο και όχι προς το λαό παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, αφού η ομιλία του από την αρχή ως το τέλος περιείχε νέα ''δώρα'' στους καπιταλιστές επενδυτές -βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες- εγχώριους και ξένους. Η κυβέρνηση της ΝΔ τρέχει να ικανοποιήσει το 40% των απαιτήσεων του ΣΕΒ, που της άφησε κληρονομιά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρόλαβε να υλοποιήσει το 60%» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, αφού το "ψητό" των βασικών εξαγγελιών, με τις μειώσεις σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, διευκολύνσεις και νέα προνόμια, αφορά το μεγάλο κεφάλαιο. Μπορεί να μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ, όμως αυτό δεν μπορεί να κρύψει τη μονιμοποίηση αυτού του άδικου φόρου, καθώς τα μεγάλα οφέλη αφορούν τα πολύ υψηλά εισοδήματα» τονίζει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ, προσθέτοντας «ακόμα και η ενδεχόμενη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων δεν θα αξιοποιηθεί για να ανακουφιστεί η λαϊκή οικογένεια, αλλά για να στηριχτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως παραδέχτηκε και ο πρωθυπουργός». 


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Σχετική ανάρτηση:
Φορολογικές ελαφρύνσεις και κίνητρα για επενδυτές εξήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου