3 Ιανουαρίου 2022

Τα «Ωραία» της Ημέρας 3.1.2022

Ρομπότ με ανθρώπινη προσωπικότητα, ιδανικό για να συντροφεύει ανθρώπους, φτιάχνει ο Ελον Μασκ της Tesla.
Εμβολιασμός στο σκηνικό της εμβληματικής ταινίας Cinema Paradiso, στο Παλάτσο Αντριάνο της Σικελίας, που αγγίζει το εντυπωσιακό 104%!
Η Νικόλ Κίντμαν είπε ότι είναι ...«σεξιστική» ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον γάμο της και το διαζύγιο της με τον Τομ Κρουζ.
Η πρώτη ανατολή του Ηλίου για το 2022, φωτογραφισμένη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ρομπότ με ανθρώπινη προσωπικότητα φτιάχνει ο Ελον Μασκ

Πριν από τέσσερις μήνες η Tesla είχε ανακοινώσει ότι φτιάχνει ένα ρομπότ που θα αναλαμβάνει επικίνδυνες αλλά και βαρετές για τους ανθρώπους εργασίες στα εργοστάσια κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας. Το ρομπότ έχει γίνει γνωστό ως Tesla Bot αν και το όνομα του είναι Optimus Subprime (φωτογραφία επάνω αριστερά).
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Tesla, Ελον Μασκ, το Tesla Bot θα έχει ικανότητες που θα το καθιστούν ιδανικό για να συντροφεύει ανθρώπους με τρόπο ανάλογο με αυτόν των ρομπότ που είχαν μαζί τους οι πρωταγωνιστές των πρώτων ταινιών του κινηματογραφικού κόσμου του Star Wars, των θρυλικών πλέον R2D2 και C3PO.
«Το ρομπότ θα αναπτύσσει μια προσωπικότητα που θα γίνεται στο τέλος μοναδική. Η προσωπικότητα αυτή θα εξελίσσεται για να είναι συμβατή με αυτή του κατόχου του ρομπότ. Tο ρομπότ θα μπορεί να αλληλεπιδρά με τον κάτοχο του και κάποιες φορές να διαφωνούν μεταξύ τους κάποιες άλλες να κάνει το ρομπότ κάποια χαζά πράγματα στοιχεία όμως που είναι αυτά που θα το κάνουν αξιαγάπητο και θα προκαλέσει συναισθηματικό δέσιμο με αυτόν που ζει μαζί του» λέει ο Μασκ.
Πηγή: naftemporiki.gr

Eμβολιαστείτε στο Cinema Paradiso!

Εμβολιασμός στο σκηνικό της εμβληματικής ταινίας Cinema Paradiso, στο Παλάτσο Αντριάνο της Σικελίας. Η ιδέα του δημάρχου πέτυχε και το ποσοστό των εμβολιασμένων αγγίζει το 104%!
Το Παλάτσο Αντριάνο στους πρόποδες του Μόντε ντελε Ρόζε στη Σικελία κατάφερε να γίνει ξανά διάσημο. Πριν από περίπου 30 χρόνια η κεντρική πλατεία αποτέλεσε το σκηνικό για την εμβληματική ιταλική ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε Cinema Paradiso (Σινεμά ο Παράδεισος), που απέσπασε Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα, Μεγάλο Βραβείο στις Κάννες και πολλές άλλες διακρίσεις. Σήμερα είναι και πάλι διάσημο για το ακατόρθωτο ποσοστό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, το οποίο αγγίζει το εντυπωσιακό 104%!
Το εξωπραγματικό ποσοστό εμβολιασμένων μοιάζει σαν να βγήκε όντως από ταινία, αν αναλογιστεί κανείς τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Ωστόσο το 104% οφείλεται στο ότι πέρα από τους μόνιμους κατοίκους προσμετρώνται και οι επισκέπτες του Παλάτσο Αντριάνο, οι οποίοι έρχονται εδώ για να εμβολιαστούν και μάλιστα στο Μουσείο του Cinema Paradiso, που είναι αφιερωμένο στην ομώνυμη ταινία και στεγάζεται στο δημαρχείο της ιταλικής πόλης.
Πηγή: Deutsche Welle 

Η Νικόλ Κίντμαν είπε ότι είναι «σεξιστική», ερώτηση δημοσιογράφου

Η Νικόλ Κίντμαν (Nicole Kidman) θύμωσε με δημοσιογράφο καθώς συνέκρινε τον γάμο και το διαζύγιο της με τον Τομ Κρουζ με τη σχέση της Λουσίλ Μπολ και του Ντέζι Αρνάζ, λέγοντας ότι η ερώτηση που της τέθηκε είναι «σεξιστική».
Σε μια νέα συνέντευξη στην εφημερίδα Guardian σχετικά με την τελευταία της ταινία, «Being the Ricardos», η Κίντμαν μίλησε για το ρόλο της ως Λουσίλ Μπολ, της οποίας ο γάμος με τον Αρνάζ έληξε μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες, αλλά απέφερε σπουδαία κωμική δουλειά. Είπε ακόμη για τον γάμο της Μπολ με τον Αρνάζ ότι είναι «πολύ οικείος», προσθέτοντας: «Μπορεί να έχουν παιδιά μαζί. Μπορεί όχι, αλλά ήταν πολύ ερωτευμένοι».
Και τότε η δημοσιογράφος ρώτησε εάν η σταρ αναφερόταν στον 11χρονο γάμο της με τον Κρουζ τη δεκαετία του 1990, με τον οποίο έχει δύο παιδιά. «Ω, Θεέ μου, όχι, όχι. Απολύτως όχι», απάντησε η Κίντμαν. Η Guardian σημείωσε ότι η ηθοποιός «θύμωσε» με την ερώτηση. «Μου φαίνεται σχεδόν σεξιστικό, γιατί δεν είμαι σίγουρη ότι κάποιος θα το ρωτούσε αυτό σε έναν άντρα», είπε η Κίντμαν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πρώτη ανατολή του Ηλίου για το 2022 από τοΔιαάστημα

Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (International Space Station) βλέπει 16 ξημερώματα κάθε ημέρα.
Το παραπάνω είναι το πρώτο από τα 16 πρώτα ξημερώματα του 2022 και για τον λόγο αυτό το φωτογράφισαν και το μοιράστηκαν μαζί μας, μαζί με τις ευχές τους για "καλή χρονιά".
Πηγές: eleftherostypos.gr, twitter.com


-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου