3 Ιανουαρίου 2022

Οι νόμοι ισχύουν και για τη συγκέντρωση Πακιστανών στο Σύνταγμα

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εκατοντάδες αλλοδαποί, κυρίως από το Πακιστάν, συνωστίζονταν 
με την αλλαγή του χρόνου στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, χωρίς οι περισσότεροι εξ αυτών να φορούν την προστατευτική μάσκα. Και τα πρόστιμα έπεσαν στα μέλη της πακιστανικής κοινότητας.

«Αυθόρμητη και όχι οργανωμένη» χαρακτηρίζει τη συγκέντρωση την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδας – Πακιστάν, Syed Mohammad Jamil και ζητά την ακύρωση των προστίμων που επιβλήθηκαν.

«Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους», τονίζει σε ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας στο αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδος - Πακιστάν για ακύρωση των προστίμων.


Συγκεκριμένα, στην επιστολή που απέστειλε ο Σύλλογος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, μεταξύ άλλων σημειώνει: 
«Δεν ήταν σε γνώση μας ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων δεν θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος όπως κάθε χρόνο». Και προσθέτει: «Τα μέλη μας, μόλις ενημερώθηκαν από τις Αστυνομικές αρχές αποχώρησαν αμέσως ειρηνικά. Θα θέλαμε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δείξει επιείκεια στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, για την ακύρωσή τους».

Απάντηση Θεοδωρικάκου: «Δεν πρόκειται να ακυρώσουμε κανένα πρόστιμο που επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ στα μέλη της πακιστανικής κοινότητας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα γιατί δεν φορούσαν μάσκα. Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους ακόμη και αν η παρουσία των ανθρώπων αυτών ήταν πράγματι αυθόρμητη», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.


Πηγές: kathimerini.gr, twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου