2 Φεβρουαρίου 2022

Economist για Ακρόπολη, σχόλια ΣΥΡΙΖΑ και Υπ. Πολιτισμού

Η φράση του Economist που αφορά στην Ακρόπολη
αναφέρει, σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, τα εξής: «…τον Οκτώβριο του 2020, εργάτες έριξαν φαρδιά τσιμεντένια μονοπάτια γύρω από τους ναούς της. Οι Αρχές λένε ότι τα μονοπάτια βελτιώνουν την προσβασιμότητα. Κριτικές λένε ότι προκαλούν πλημμύρες. Ένας επιστήμονας κατηγόρησε τη διοίκηση του χώρου ότι χρησιμοποίησε το lockdown ως "προπέτασμα καπνού". Τουλάχιστον, η πρόθεση για τα μονοπάτια είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας».

Αυτή τη φράση εργαλειοποιεί αρμόδια Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εκθέσει και δυσφημίσει τη χώρα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σημειώνεται, ότι η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου, σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «το Economist κατατάσσει την Ακρόπολη στα μνημεία που “καταστράφηκαν” στην διάρκεια της πανδημίας» και επέκρινε την υπουργό Πολιτισμού για «ανεπανόρθωτη καταστροφή … με τραγικές συνέπειες για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά». Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ακόμα μια διεθνής ”διάκριση” για την καταστροφή της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, απέσπασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυτή τη φορά από τον βρετανικό τύπο. Το Economist κατατάσσει την Ακρόπολη στα μνημεία που "καταστράφηκαν" στην διάρκεια της πανδημίας... Η Υπουργός Πολιτισμού είναι υπόλογη στην κοινωνία και στην ιστορία γι αυτή την ανεπανόρθωτη καταστροφή, αλλά και για την στάση βαθιάς απαξίωσης της πολιτικής ευθύνης και λογοδοσίας των πεπραγμένων της, με τραγικές συνέπειες για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Άξιος ο μισθός της λοιπόν, αφού κατάφερε να διασύρει την χώρα και τα ιστορικότερα μνημεία της στη διεθνή κοινότητα!».

Στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, ως απάντηση στην τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρονται και τα εξής: «Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει αναφερθεί πολλές φορές στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να υπονομεύει, για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, την Ελλάδα και την πολιτιστική της κληρονομιά. Τα έργα στην Ακρόπολη παρουσιάστηκαν και αξιολογήθηκαν θετικά από τους συμμετέχοντες στην "7η Διεθνή Συνάντηση για την αποκατάσταση των μνημείων Ακροπόλεως", η οποία πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2021, στην Αθήνα».

Πηγές: culture.gov.gr , naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου