12 Σεπτεμβρίου 2022

Εκχυδαΐζοντας την πολιτική αντιπαράθεση

Στο επίσημο φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μίλησε την Κυριακή το βράδυ και ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, προβλήθηκε υβριστικό σύνθημα για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, γραμμένο με ρώσικους χαρακτήρες (
Миτcoτaки ΓaMиece), κάτω μάλιστα από την εικόνα ενός χαμογελαστού Πούτιν.

Παράλληλα παρουσιαστικε και μια δήθεν χιουμοριστική ζωντανή παράσταση με διασκευή γνωστού τραγουδιού στη βάση του ίδιου υβριστικού συνθήματος.

Όλα αυτά έδωσαν την δυνατότητα και ευκαιρία στη
 Νέα Δημοκρατία να σχολιάσει: «Πρόκειται πια για επίσημη προώθηση του συγκεκριμένου χυδαίου συνθήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ». Και να  συμπεράνει: «Σήμερα αποδεικνύεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι πίσω από τα πιο χυδαία συνθήματα του διαδικτύου βρίσκεται ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ». Και να προσθέσει στην σχετική ανακοίνωσή της: «Παράλληλα μέσω της δήθεν σάτιρας ξεπλένει και υιοθετεί την προπαγάνδα του Πούτιν. Και εις ανώτερα!».

Εκχυδαϊσμός λοιπόν στα πολιτικά ήθη και μάλιστα από ένα κόμμα που κάποτε καυχιόταν ότι έχει το «ηθικό πλεονέκτημα»!

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Περί δημοκρατίας και ελευθερία λόγου

Σε ανακοίνωση -απάντησή της προς τη ΝΔ- «για το σχόλιο επί της παράστασης του Απόστολου Μπαρμπαγιάννη (Τσολιάς) στο Φεστιβάλ Σπούτνικ 2022» η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: 
«Δημοκρατία και λογοκρισία είναι έννοιες αντίθετες». Και προσθέτει: «Πλέον δεν κάνουν ούτε τον κόπο να κρύψουν πως απεχθάνονται τη σάτιρα, την ελευθερία λόγου, όπως και κάθε είδους ελευθερία»! 

Μόνο που της διαφεύγει μια κρίσιμη λεπτομέρεια. Πως η δημοκρατία και η ελευθερία λόγου δεν έχουν καμιά σχέση με την χυδαιότητα! Όσο για την "χιουμοριστική" παράσταση, αυτή μπορεί να εκληφθεί μόνο ως «δήθεν» σάτιρα!

afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου