3 Σεπτεμβρίου 2022

Twitter: Ξαφνικά, όλοι τουιτάρουν μονολεκτικά!

Πώς ξεκίνησε το νέο trend της πλατφόρμας και επίσημοι λογαριασμοί κάνουν tweets μίας λέξης

Οι χρήστες του Twitter παρατήρησαν χθες (2/9) πως πολλοί επίσημοι λογαριασμοί οργανισμών και προσωπικοτήτων άρχισαν να κάνουν tweets με μία μόνο λέξη, που σχετίζεται με το αντικείμενο της εκάστοτε σελίδας.

Κάπως έτσι, διαβάσαμε ένα «universe» από την NASA, ένα «deadpool» από την επίσημη σελίδα του ομώνυμου υπερήρωα της Marvel, ενώ, άλλοι, επιστράτευσαν και λίγο χιούμορ, όπως η Washington Post που τουίταρε ένα «news», ενώ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με την σειρά του, τουίταρε αυτό το οποίο πρεσβεύει: «democracy»:

NASA @NASA
universe
12:06 π.μ. · 2 Σεπ 2022

Deadpool @Deadpool
deadpool
12:35 π.μ. · 2 Σεπ 2022

President Biden @POTUS
democracy
4:30 π.μ. · 2 Σεπ 2022

The Washington Post @washingtonpost
news
10:47 μ.μ. · 1 Σεπ 2022


Και αυτή η «μανία» με τα μονολεκτικά tweets δεν σταματάει εκεί: Starbucks, Google Maps, ο παίχτης κρίκετ Σατσίν Τέντουλκαρ, κλπ, αποφάσισαν να ακολουθήσουν της επιταγές της σοσιαλμιντιακής μόδας:

Starbucks Coffee @Starbucks
coffee
12:16 π.μ. · 2 Σεπ 2022·


Πώς ξεκίνησε, όμως, αυτό το περίεργο - αλλά ενίοτε, διασκεδαστικό - trend;

Ο πρώτος λογαριασμός που τουίταρε μονολεκτικά την 1η Σεπτεμβρίου ήταν η αμερικανική σιδηροδρομική εταιρεία Amtrak, που λακωνικά έγραψε μόνο «trains». Το εν λόγω tweet μετράει πάνω από 22 χιλιάδες retweets και πολλές εταιρείες και επίσημοι λογαριασμοί ακολούθησαν το παράδειγμά της.

Amtrak @Amtrak
trains
10:00 μ.μ. · 1 Σεπ 2022·

Δεν είναι γνωστό αν κάτι κρύβεται πίσω από αυτό το trend και πόσο θα διαρκέσει, πάντως, τα μονολεκτικά tweets πληθαίνουν...

Πηγές: kathimerini.gr, twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου