21 Σεπτεμβρίου 2022

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 21.9.2022

Η Τουρκία που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό κατηγορεί την Ελλάδα Σε ε
πίθεσή του ο Eρντογάν κατά της Ελλάδας στον ΟΗΕ φέρεται, στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή", να λεέι για τους πρόσφυγες: "Εμείς τους παρέχουμε φουσκωτά, τους καλύτερους διακινητές, καμιά φορά και σωσίβια! Πως πνίγονται; Οι Έλληνες τους πνίγουν"!

Το σύντομο ρεπορτάζ:
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, πως «η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων» και παρουσίασε φωτογραφίες παιδιών που πνίγηκαν με ευθύνη της χώρας μας, όπως είπε.
Πηρε όμως άμεσα την απάντηση από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. 
«Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας κάθε φορά διευρύνουν τα πλαίσια τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική. Η χώρα η οποία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα ακόμα και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδή στοιχεία, τα οποία έχουν απαντηθεί» δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ο Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε όσα προκλητικά είχε υποστηρίξει νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος.
«Η χώρα, η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα η οποία έχει εκδώσει casus belli, η χώρα η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας. Η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε ο Ν. Δένδιας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών διαμηνύει ότι «αυτό που έχουμε να απαντήσουμε είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και να επανέλθει το συντομότερο τουλάχιστον στο χώρο της λογικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου