28 Μαρτίου 2013

Αποχωρεί από την Ελλάδα η Michelin

Αποχωρεί από την Ελλάδα, από την 1η Ιανουαρίου του 2014, η Michelin, καθώς η γαλλική πολυεθνική προχωρά σε αναδιάρθρωση των θυγατρικών της, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο "Έθνος» και "Ναυτεμπορική".

Από την επόμενη χρονιά, η Ελλάδα θα είναι μέρος μιας νέας εμπορικής περιοχής που δημιουργήθηκε, το διοικητικό κέντρο της οποίας θα βρίσκεται στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Η Michelin είχε εμπορική παρουσία στην Ελλάδα από το 1950 μέχρι και το 1969 ως εταιρεία εξαγωγών ελαστικών, λειτουργώντας ως υποκατάστημα Αθηνών. Το 1969 ιδρύθηκε επίσημα η εταιρεία Michelin Ελλάδος και στη συνέχεια το 1978 έλαβε τη σημερινή της νομική μορφή ως ΑΕ.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με την εμπορία ελαστικών για αυτοκίνητα, φορτηγά, μοτοσικλέτες, αγροτικά, καθώς και βιομηχανικά - χωματουργικά οχήματα. Τα ελαστικά της είναι διαθέσιμα μέσω δικτύου καταστημάτων ανά την Ελλάδα. 

______________
Πηγές: http://www.naftemporiki.gr και http://www.ethnos.gr

1 σχόλιο:

  1. «Η Michelin δεν πρόκειται να κλείσει την θυγατρική της στην Ελλάδα. Αντιθέτως, η Michelin προτίθεται να ενισχύσει μακροχρόνια την παρουσία της στις αγορές που έχουν μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης και η Ελλάδα είναι μία από αυτές» επισημαίνει ο Νταβίντ Ζαν, εμπορικός διευθυντής της εταιρείας στην Ελλάδα (Βήμα 30.3.2013). Διαψεύδονται έτσι τα δημοσιεύματα περί αποχώρησής της από την ελληνική αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή